Frans van Seumeren moet dit niet pikken

Foto: Frans van Seumeren moet dit niet pikken

Ik vroeg het me eerlijk gezegd al langer af: hoeveel grootverdieners mogen nog hun heil zoeken bij het FC Utrecht van clubman en steenrijke geldschieter Frans van Seumeren? Is dát nou de garantie voor succes? Sinds het schandalige bekerdebacle tegen Spakenburg weet ik het zeker: nee.

Met enige vorm van medelijden keek ik naar het optreden van verdediger Sean Klaiber in De Galgenwaard tegen de mannen uit Bunschoten. Mislukt bij Ajax was hij weer op hangende pootjes teruggekeerd bij Utreg. Aanvallend probeerde hij nog zijn aandeel te hebben in het spel van zijn team, maar verdedigend werd hij echt aan álle kanten voorbijgelopen op de stuntavond tegen de Spakenburgers.

Veelzeggend was dat Klaiber tevoren nog had geroepen dat hij niet veel spelers van de formatie van succestrainer Chris de Graaf kende. Nou, na de 1-4 bekersof zal dát wel anders zijn. En dan hadden we nog centrale man achterin Mike van der Hoorn: houterig en met heel weinig snelheid kon ook hij de sneltreinaanvallers van Spakenburg niet aan. Het was best wel zielig om te zien eigenlijk van een man die in het verleden eveneens het shirt van Ajax droeg.

Het duo Klaiber/Van der Hoorn zakte compleet door het ijs in de selectie waar door het jaar links en rechts spelers gekocht worden die een flinke bak met geld verdienen. Zo werd onlangs Zakaria Labyad nog ingelijfd die, jawel, nog niet zolang geleden ook nog op de loonlijst bij Ajax had gestaan. Tel daarbij de geblesseerde Bas Dost, voor een vorstelijk salaris naar Utrecht gelokt, op en het lijstje spelers dat was komen spelen bij de club-waar-heel-veel-mogelijk-is werd de laatste maanden groter en groter.

Jordy Zuidam

Verantwoordelijk voor dit alles is technisch directeur Jordy Zuidam die het al jaren voor het zeggen heeft. Nou haalde hij tussendoor ook best aardige spelers binnen, maar zijn aankoopbeleid is zeker niet altijd een voltreffer geweest. En: FC Utrecht presteert in de competitie nou ook weer niet exorbitant goed, gezien de financiële mogelijkheden en namen die doorgaans op het wedstrijdformulier staan.

De belachelijke bekernederlaag tegen een groepje betaalde amateurs was wat mij betreft hét sein voor topman Frans van Seumeren om een en ander qua beleid eens tegen het licht te gaan houden. Hij moet dit niet pikken. Wat zal die man zich dinsdagavond hebben zitten opvreten bij het aanzien van het spel van zijn elftal. Hartstochtelijk fan als hij is, heeft de besnorde zeventiger ook nog een flinke vinger in de pap bij het te voeren beleid.

In plaats van nóg ergens een buitenkansje middels een zak geld ophalen, kan hij beter eens intern kijken of de huidige koers wel de juiste is. Oude vedettes – is dat wel het juiste woord of moet ik zeggen voetballers op hun retour – binnen hengelen, kan ook averechts werken.

Moet FC Urecht een andere koers gaan varen?

  • Ja
  • Nee
1338+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

12:47
4+
KNVB schorst scheidsrechter levenslang na bizar moment
12:32
11+
NEC hakt knoop over koopoptie Sylla Sow door
12:16
25+
‘Grote schande in play off-duel De Graafschap en ADO’
12:00
20+
‘Johan Derksen vernietigt eigen geloofwaardigheid’
11:45
22+
Van der Vaart over Malen: “Toch kleeft er ook iets aan hem”
11:30
115+
Verlinde onthult in VI wat er precies is gebeurd met Joost Klein
11:15
67+
Eredivisie CV strikt Van Geel als opvolger Fledderus
11:05
70+
‘Farioli is te vergelijken met Louis van Gaal’
10:53
94+
Derksen opent VI met excuses na boze brief advocaat
10:39
57+
Prachtige nieuwe uitdaging voor Fresia Cousiño Arias
10:25
404+
‘Knaltransfer lonkt voor Yuki Sugawara’
10:09
566+
‘PSV krijgt droomtransfer op presenteerblaadje’
09:44
322+
‘Alex Kroes schoot twee trainers af’
09:39
65+
Branco van den Boomen over eerste seizoen Ajax: ‘Frustrerend en rommelig’
09:37
539+
‘Farioli krijgt meteen Ajax-transfer’
09:19
58+
Recordaankoop Lozano blikt terug op seizoen: ‘Pieken en dalen’
09:05
51+
Johan Derksen over volkszanger Wesley Sneijder: ‘Wordt in de voetballerij niet meer serieus genomen’
08:25
117+
‘Manchester United wil ex-PSV’er voor monsterbedrag’
08:08
50+
Tottenham Hotspur-baas laakt eigen club: ‘Heel fragiel’
07:50
136+
De Graafschap leeft nog dankzij discutabele strafschop: ‘Waarom is er VAR?’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie