‘Fortuna-aanvoerder bevestigt noch ontkent Yilmaz-invloed’

Foto: ‘Fortuna-aanvoerder bevestigt noch ontkent Yilmaz-invloed’

Het moment dat Sjors Ultee werd ontslagen bij Fortuna Sittard was ook het moment dat duidelijk werd hoe de werkelijke lijntjes bij de Limburgers lopen. De club, die in handen is van een Turkse eigenaar, haalde de ervaren Burak Yilmaz binnen als nieuwe aanvalsleider. Na het ontslag van Ultee gingen de geruchten al dat Yilmaz alles zou bepalen bij Fortuna. 

Mats Seuntjens, de aanvoerder van de ploeg, lijkt dat na afloop van de wedstrijd tegen sc Heerenveen te bevestigen. In de wedstrijd tegen de Friezen kreeg nieuwe doelman Ivor Pandur een basisplaats en was er ook een plek bij de eerste elf voor Dogan Erdogan. 

Fortuna Sittard 

Waren dat niet de spelers die de Turkse eigenaren graag in het basisteam wilden zien? Jazeker. Dat roept toch vragen bij De Telegraaf op. “Hoe we tot die opstelling gekomen zijn? Natuurlijk speelde Burak Yilmaz daar een belangrijke rol bij”, doelde Seuntjens op de invloed van de Turkse aanvaller. 

De aanvoerder nuanceerde zijn uitspraken wel meteen door géén link te leggen met de Turkse eigenaren en een eventueel aandeel van Yilmaz in de club. “In de situatie waarin wij zitten is het logisch dat de mening van een ervaren en gelouterde speler telt. Iedereen wil op zijn manier de club helpen”, legt Seuntjens uit. 

Burak Yilmaz 

Het was een aparte week voor de aanvoerder, die zelf als linksback begon bij Fortuna. “Maar ik heb al eens eerder het ontslag van een trainer meegemaakt. In wezen verandert er niet zoveel. Je traint en doet gewoon je werk”, stelt Seuntjens.

Over het vertrek noch de opvolging van Ultee weigert Seuntjens uitspraken te doen. “Dat is een beslissing van de club, die deze keer wel erg vroeg in het seizoen genomen is. Of het een noodzakelijke ingreep was? Dat zou ik zo niet zeggen.”

Yilmaz bepaalt ook bij nieuwe trainer alles bij Fortuna Sittard

  • Denk het wel
  • Denk het niet
66+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie