Feyenoord worstelt zich langs fysiek Fortuna

Feyenoord heeft een week voor de bekerfinale tegen NEC geen punten gemorst in de Eredivisie. De Rotterdamse formatie rekende zondagmiddag met moeite af met Fortuna Sittard: 0-1.

Hancko maakt het verschil voor Feyenoord

Fortuna Sittard besloot er in de eerste helft een fysieke strijd van te maken. De manschappen van Danny Buijs maakten het veldspel van Feyenoord bij tijd en wijle onmogelijk door hard de duels in te gaan. Vooral Igor Paixão werd te grazen genomen door Ivo Pinto, maar de Braziliaanse aanvaller kon de wedstrijd ‘gewoon’ vervolgen.

Feyenoord was ondanks de moeilijke omstandigheden wel de betere ploeg. Yankuba Minteh zorgde voor de eerste kans van de wedstrijd, maar de aanvaller stuitte op Fortuna-doelman Michael Verrips. Laatstgenoemde slaagde er in de achttiende minuut niet nogmaals in om de brilstand op het bord te houden: Dávid Hancko opende de score door de rebound binnen te werken, nadat Lutsharel Geertruida nog de paal raakte.

Fortuna Sittard nauwelijks gevaarlijk

Met de voorsprong op zak bleef Feyenoord zoeken naar een doelpunt. Bart Nieuwkoop had de marge kunnen verdubbelen, maar de rechtsback slaagde er niet in om de bal te beroeren in kansrijke positie. Fortuna Sittard mocht daardoor blijven hopen op een resultaat. Dimitris Siovas zorgde voor spaarzaam gevaar, maar de verdediger mikte veel te hoog.

Na circa zeventig minuten dacht Paixão de Rotterdamse voorsprong te verdubbelen. De Zuid-Amerikaan werd in de diepte gelanceerd en maakte het oog in oog met doelman Verrips bekeken af, maar de vlag voor buitenspel ging alsnog in de lucht. Ook Luka Ivanusec wist de wedstrijd niet te beslissen (paal). Feyenoord wist de voorsprong niettemin over de streep te trekken, waardoor het nu met vertrouwen kan toewerken naar de bekerfinale.

Scoreverloop: 0-1 (18′) D. Hancko