‘Finaleplek stelt Ten Hag niet tevreden’

Foto: ‘Finaleplek stelt Ten Hag niet tevreden’

Erik ten Hag staat in zijn eerste seizoen bij Manchester United meteen in een bekerfinale. De Tukker won met zijn ploeg de tweestrijd in de halve finale tegen Nottingham Forrest en mag op Wembley strijden voor de League Cup.

Ten Hag en Manchester United waren na een 3-0 overwinning in de eerste wedstrijd al zo goed als zeker van dat finaleticket. Op Old Trafford deed United de eerste wedstrijd dunnetjes over en won het me 2-0 van de competitiegenoot.

Dat Manchester United weer in een finale staat, zorgt er niet voor dat Ten Hag zijn hoge eisen aan zijn elftal laat varen. Ook na een 5-0 overwinning over twee westrijden is de Tukker niet tevreden.

“Eerlijk gezegd was de eerste helft niet geweldig. Het tempo was te laag, we creëerden niets en gaven kansen weg. Dat mag niet gebeuren. De tweede helft was wat beter”, zei Ten Hag na afloop.

Dat heeft niet alleen in deze wedstrijd, maar ook met het basisniveau in andere potten te maken. “We willen iedere dag beter worden. We hebben een goede selectie en moeten de lat hoog leggen. Als we dat niveau niet halen, zijn we niet blij. Vooral voor rust was ik dus niet blij. Als United-speler moet je een bepaald niveau aantikken.”

Ten Hag haalt eerste finale als Manchester United-trainer

In de finale van de League Cup wacht het Newcastle United van Eddie Howe als tegenstander. The Magpies hebben een voordeliger programma in de voorbereiding naar de finale toe. Newcastle heeft acht dagen rust, terwijl United drie dagen voor de bekerfinale nog in actie komt.

Ten Hag kent de voordelen voor The Magpies, maar weigert zich daar iets van aan te trekken: “Het mag duidelijk zijn dat Newcastle in het voordeel is, maar uiteindelijk gaat het om je houding en mentaliteit. Ik heb dit met Ajax al eens meegemaakt, dus ik weet hoe we ermee moeten omgaan.”

Ten Hag gaat deze prijs winnen

  • Ja
  • Nee
140+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie