FIFA en UEFA dreigen Oekraïne te schorsen

Foto: FIFA en UEFA dreigen Oekraïne te schorsen

De UEFA en de FIFA dreigen de Oekraïense voetbalbond (UAF) te schorsen. Aanleiding is de mogelijke benoeming van Andriy Shevchenko als nieuwe voorzitter van de bond.

Andriy Pavelko werd in november opgepakt op verdenking van misbruik van geld uit internationale hulpfondsen. Sinds die tijd is er een discussie gaande over de invulling van het voorzitterschap van de Oekraïense voetbalbond. Het bestuur van de UAF zou door willen met Pavelko, maar ook de naam van Shevchenko circuleert nadrukkelijk.

De Telegraaf schrijft: “Dat zou op de achtergrond voor schimmige taferelen zorgen. Naar verluidt zijn er in aanloop naar de vergadering van dinsdag comitéleden onder druk gezet om partij voor Shevchenko te kiezen. Hierbij zou zelfs de nationale veiligheidsdienst SBU actief zijn.”

De FIFA en de UEFA hebben dit óók gehoord. Beide voetbalfederaties dreigen Oekraïne te schorsen als blijkt dat derden daadwerkelijk invloed uitoefenen op de verkiezing. Oleg Protasov, de huidige vicevoorzitter van de bond, stelt dat een ‘ontwrichtende groep’ de voormalig topspits van AC Milan naar voren schuift.

Anfield

Champions League Final Stage

21 februari 2023

21:00

Liverpool
Real Madrid
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 1 februari 2023 06:38.

79+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie