Feyenoord voelt zich ‘genaaid’: ‘Alwéér!’

Foto: Feyenoord voelt zich ‘genaaid’: ‘Alwéér!’

Scheidsrechter Dennis Higler heeft Feyenoord al behoorlijk wat punten gekost. Althans: gisteren gaf hij twee strafschoppen aan AZ (beide binnengeschoten door Jesper Karlsson), maar ook in eerdere duels was hij de Rotterdammers niet gunstig gezind.

In augustus gaf hij bijvoorbeeld een penalty aan FC Utrecht (3-1 voor de Domstedelingen) en ook in De Klassieker ‘sloeg hij toe’: vanaf de strafschopstip bepaalde Dusan Tadic de eindstand op 0-2 in De Kuip. “Je gaat met een bepaald gevoel het veld in”, wordt coach Arne Slot geciteerd door Voetbal International. “Als dat gevoel dan bewaarheid wordt aangezien je twee strafschoppen tegen krijgt, dan heeft dat impact. Niet eens zozeer op de spelers, maar wel op de mensen langs de kant. Je denkt dan: potverdorie, het zit weer niet mee vandaag.”

In de dug-out waren de reacties fel en assistent Marino Pusic kreeg geel: “De spelers worden niet onrustig van een dokter of assistent die staat te zwaaien. Of het de taak van een dokter is? Ik heb daar niet zoveel moeite mee. Het geeft aan hoe er meegeleefd wordt.” Higler zorgde dus voor de nodige frustratie: “En daarmee insinueer ik niks. Ik hoop dat dat goed wordt begrepen en geciteerd, want ik zie zo voor me dat ik een slechte verliezer word genoemd.”

Voorgeschiedenis

“De man heeft de beste intenties. Dit gaat niet over integriteit”, benadrukt Slot. “Maar als mij hier nadrukkelijk wordt gevraagd waarom wij zo fel reageren, dan komt dat dus door de voorgeschiedenis. Dat is het enige. Als je een beetje een verleden hebt met een scheidsrechter, dan speelt dat altijd wel een beetje mee. Ik benadruk: ook als de beslissingen terecht zijn, dan blijft het gevoel hangen dat we in wedstrijden met Higler al drie strafschoppen tegen hebben gekregen. Dat is alles.”

Verdien 2.55 keer je inleg als Feyenoord van Partizan Belgrado wint!

Snap jij dit gevoel?

  • Ik wel
  • Ik niet
265+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie