‘Feyenoord-titeldruk begint na PSV-thuis’

Foto: ‘Feyenoord-titeldruk begint na PSV-thuis’

Feyenoord is dit seizoen enigszins verrassend de koploper in de Eredivisie. De Rotterdammers staan zondagmiddag in de topper tegenover PSV. De Rotterdammers zagen concurrent AZ gisteren punten verspelen, waardoor het dubbele winst kan boeken in eigen huis.

Feyenoord en PSV trappen om half drie af in De Kuip. Oud-doelman Patrick Lodewijks kijkt uit naar het topduel in de Eredivisie, zo vertelt de oud-doelman aan RTV Rijnmond.

Voor de voormalig doelman, die bij beide clubs onder contract stond, is het sowieso een bijzonder treffen. “Ik kijk er wel naar uit, omdat het altijd speciale wedstrijden zijn. En zeker als je mijn verleden bij beide clubs meeneemt. Je weet bij Feyenoord – PSV altijd dat het ergens om gaat. Ik ben wel enthousiast over dit Feyenoord. Ze hebben Ajax (1-1) zestig minuten lang overklast.”

Van koploper Feyenoord is Lodewijks het meest onder de indruk. “Ook van het werk van Arne Slot ben ik onder de indruk. Het is knap dat je met zoveel mutaties zo herkenbaar speelt. Dat vind ik mooi om te zien.”

Feyenoord en PSV maken zich op voor Eredivisie-topper

Toch mist Lodewijks een consistentie in het spel van de Rotterdammers. “Tegen Ajax en FC Twente vond ik Feyenoord echt goed, maar ik heb ze ook in het stadion tegen NEC (2-0) gezien en tegen tien man vond ik de ploeg wel ver terugvallen.”

Ondanks dat ziet Lodewijks de concurrenten niet heel snel dichterbij komen. “Maar Ajax is helemaal niet in vorm, PSV is moeizaam door de verkoop van Cody Gakpo en Noni Madueke, en Feyenoord is redelijk stabiel. AZ is een outsider maar denk ik niet volwassen genoeg en FC Twente vond ik sterk tegen Feyenoord.”

De Rotterdammers lijken door de aanvallende noodzaak van PSV ook al in het voordeel te zijn. Toch kan een overwinning op PSV ook een extra druk met zich meenemen: “Het gaat om details. Dat ga je zondag ook zien bij Feyenoord – PSV. Als Feyenoord wint, worden ze echt tot titelfavoriet gebombardeerd.”

Feyenoord belangrijkste titelkandidaat?

  • Ja
  • Nee
222+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie