‘Feyenoord-target mocht niet weg’

Foto: ‘Feyenoord-target mocht niet weg’

Feyenoord moest het een aantal maanden zonder Gernot Trauner doen dit seizoen. Er werden verschillende spelers met Feyenoord in verband gebracht. Eén van hen was Jan Paul van Hecke.

Jan Paul van Hecke sprak met Arne Slot

Feyenoord-trainer Arne Slot zag het wel zitten in de speler van Premier League-hoogvlieger Brighton & Hove Albion. De club hoopte de verdediger te huren als (tijdelijke) vervanger van Trauner. “Arne Slot had me een paar keer gebeld. We voerden ontzettend goede gesprekken en hij overtuigde me naar Feyenoord te komen.”

Het was niet de eerste keer dat Slot interesse toonde in Van Hecke. De trainer wist al wat hij aan de verdediger zou hebben. “Ik had een goed gevoel, want Slot wilde me als speler van NAC Breda ook al naar AZ halen. Hij had verschillende wedstrijden van me bekeken en kwam met een haarfijne analyse. Hij vond me erg verbeterd en niet meer zo druistig als toen. En hij zag dat ik sterker was geworden in het spel aan de bal.”

Feyenoord

Niet alleen daarom paste Van Hecke in het profiel. “Slot wilde per se een Nederlander. Dan denk je wel: Een topclub, bovenaan in de Eredivisie, nog in het bekertoernooi actief en ze spelen Europees voetbal. Als je daar kan spelen, geeft dat wel een boost..”

Uiteindelijk zette Brighton een streep door de tijdelijke overgang. “De club wilde het niet. En met een reden. Dan kan je hoog of laag springen, maar het gaat niet gebeuren.”

Van Hecke treurt echter niet over het mislopen van de transfer. De verdediger voelt dat er voldoende kansen liggen bij de Premier League-club. “Ik zit er steeds dichter tegenaan, we gaan meer wedstrijden spelen, strijden voor een ticket voor de Champions League en spelen de kwartfinale van de FA Cup. Dan zit ik gewoon op een goede plaat.”

Was Van Hecke een goede aanwinst geweest?

  • Ja
  • Nee
300+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie