‘Feyenoord-talent maakt indruk’

Foto: ‘Feyenoord-talent maakt indruk’

Feyenoord heeft op dit moment moeite om op de vleugels het vertrek van Luis Sinisterra (Leeds United) en Reiss Nelson (terug naar Arsenal) op te vangen. Arne Slot probeerde al verschillende spelers op de flanken. Hoewel de ploeg als koploper overwinterde in de Europa League, lijkt dé puzzel nog niet gelegd voor de trainer.

Mochten de buitenspelers tot aan de winterstop nog steeds niet aan de eisen van Slot kunnen voldoen, hoeft het mogelijk de transfermarkt niet op. Aliou Baldé werd in de winter van 2021 overgenomen van Diambars FC uit Senegal. Van een doorbraak in het eerste elftal kwam het nog niet. De buitenspeler maakte vorig seizoen bij Waasland Beveren het seizoen af en speelt dit jaar bij FC Dordrecht.

Baldé maakt indruk in de Keuken Kampioen Divisie. Met vier doelpunten in zeven wedstrijden is de buitenspeler een belangrijke kracht voor De Schapenkoppen. Dat zorgde voor een debuut in voor Senegal onder 23. Omdat deze interlands in de competitie vielen, moest Baldé toestemming krijgen van FC Dordrecht om zijn debuut te kunnen maken.

“Ik heb er altijd van gedroomd om voor mijn land uit te komen. Ik ben gevraagd op basis van mijn recente prestaties bij FC Dordrecht en ben blij dat de club heeft meegewerkt om mij die twee wedstrijden te laten spelen. Daarover heb ik goed met de trainer gesproken en met hem heb ik ook tijdens mijn verblijf in het buitenland contact gehad.”

De buitenspeler voelt zich op zijn plek bij FC Dordrecht. “Ja, ik voel me heel gelukkig hier, ik beleef een mooie voetbalperiode. Ik voel me echt onderdeel van de club, hoewel ik huurspeler ben. De mensen hier geven mij vertrouwen, ik ben ook helemaal zonder blessures en daardoor loopt het lekker.”

Het contract van de jeugdinternational van Senegal loopt nog tot de zomer van 2025. Volgend seizoen zal de voorbereiding een extra belangrijke zijn voor de buitenspeler. Met Feyenoord heeft hij nog steeds contact. “Vanuit Feyenoord is er af en toe contact hoe het hier met mij gaat. Ik denk dat ze in Rotterdam ook tevreden zijn over hoe het nu gaat.”

Zou jij Baldé terughalen?

  • Ja
  • Nee
843+ Votes

Feyenoord wint van FC Volendam

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie