‘Feyenoord slaat overname af’

Foto: ‘Feyenoord slaat overname af’

Feyenoord ziet voorlopig niets in een overname door een externe partij. De Rotterdammers werden de afgelopen jaren nadrukkelijk in verband gebracht met externe investeerders. Desondanks lijkt een overname voorlopig ver weg volgens algemeen directeur Dennis te Kloese, die eerst de structuur wil aanpassen en dan pas het gesprek wil aangaan met eventuele geldschieters.

In gesprek met Voetbal International geeft Te Kloese aan dat er eerst het een en ander moet gaan veranderen. “Voordat ik hier begon is er een lang traject geweest. Er zijn veel groepen voorbij gekomen, maar de ideale constructie is niet gevonden. Feyenoord heeft een structuur die het niet altijd even makkelijk maakt.”

Zo hebben de Vrienden van Feyenoord onder andere nog een groot deel van de aandelen in handen en ook de constructie van het stadion is behoorlijk ingewikkeld. “Ik denk dat het beter is om de club eerst goed neer te zetten. Een investeerder vraagt natuurlijk: Wat heb je te bieden? Dan wil je niet komen met een verhaal vol mitsen en maren”, zo stelt Te Kloese tegenover het weekblad.

Feyenoord moet structuur verbeteren

Volgens de algemeen directeur moeten er dan een aantal aanpassingen gedaan worden. “Als wij eerst de structuur versimpelen en de vooruitzichten voor de komende drie tot vijf jaar klip en klaar kunnen verwoorden, staan we een stuk sterker.”

Wel laat Te Kloese doorschemeren dat er veel belangstelling is voor Feyenoord. “Met zoveel interesse van investeerders voor voetbalclubs komen er natuurlijk ook voor Feyenoord genoeg aanvragen. Zelf houden we dat even af. Voorbeeld: als je controle hebt over de cashflow van het stadion, dan hangt er een andere waarde aan de club dan wanneer je die controle niet hebt. Zo zijn er meer zaken die we liever eerst op orde hebben voordat we concreet met investeerders in gesprek gaan”

Eindigt FC Utrecht tegen Feyenoord in 1-2?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Wat zou jij van een overname vinden?

  • Goed plan, dat kan ze verder helpen
  • Slecht plan, de club mag nooit in andere handen komen
1549+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie