Feyenoord gaat in op hoogte percentage transferrechten Giménez

Foto: Feyenoord gaat in op hoogte percentage transferrechten Giménez

Santiago Giménez maakte afgelopen zomer de overstap van het Mexicaanse Cruz Azul naar Feyenoord. De aanvaller werd volgens de Mexicaanse tak van ESPN voor een bedrag van vier miljoen euro verkocht aan de Rotterdammers voor vijftig procent van de transferrechten. Dat gegeven blijkt niet helemaal waar te zijn volgens algemeen directeur Dennis te Kloese.

Te Kloese meldt in het NRC dat het in eerste instantie inderdaad vijftig procent van de transferrechten heeft overgenomen, maar dat het eerder gemelde bedrag van vier miljoen lager ligt. Een exact bedrag wil de algemeen directeur niet noemen, maar wel meldt Te Kloese dat het percentage van de transferrechten inmiddels ook is opgelopen.

Speciale constructie

Door bepaalde prestaties van Giménez is Feyenoord contractueel gezien verlicht om ‘bij te kopen’, waardoor de Rotterdammers een steeds grote percentage van de transferrechten in handen krijgen. Het zou daarbij onder meer gaan om gespeelde duels en gescoorde doelpunten. Het exacte percentage dat Feyenoord nu in handen zou hebben wilde Te Kloese niet noemen, die wel bevestigt dat het om meer dan zestig procent gaat. Volgens Te Kloese gaf deze ongebruikelijke constructie meer zekerheid. Als de Mexicaan weinig zou spelen, dan zou Feyenoord het geld voor de extra transferrechten ook gewoon in de zak houden.

Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 12 maart 2023 19:56.

Is Giménez het geld waar gebleken?

  • Ja, een uitstekende aankoop
  • Nee, ik vind hem niet goed genoeg
623+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie