‘Feyenoord is kampioen bij winst op Ajax’

Foto: ‘Feyenoord is kampioen bij winst op Ajax’

Wim Kieft kijkt zondag met grote interesse naar de Eredivisie-clash tussen Ajax en Feyenoord. Volgens de voetbalanalist kan de titelstrijd zomaar eens beslist worden in Amsterdam.

Voordelig programma voor Eredivisie-koploper

Kieft is in zijn column voor De Telegraaf lovend over Orkun Kökcü. “Toch was het voor Giménez lekker geweest als Kökcü bij de 2-0 voorsprong de penalty had gegund aan de Mexicaan. Die momentjes geven spitsen extra vertrouwen en dat nemen ze mee naar de reeks van wedstrijden waarin de prijzen worden verdeeld”, zo concludeert de oud-spits daags na de Europa League-wedstrijd tegen Shakhtar Donetsk.

De oud-international vervolgt: “Lukt het Feyenoord om Ajax in de Johan Cruijff ArenA te verslaan dan is het voor de Feyenoorders nog slechts een kwestie van aftellen tot ze kampioen van Nederland worden. Los van het resterende programma – dat van Ajax is op het oog zwaarder dan dat van Feyenoord –, deze selectie van Slot geeft een voorsprong van zes punten in de kampioensrace niet meer weg.”

“Dat Feyenoord drie dagen voor De Klassieker nog Europees heeft moeten spelen en Ajax een week kon toeleven naar die confrontatie speelt geen rol. Als je op die manier speelt als Feyenoord en zo wint, dan tank je zoveel vertrouwen dat je de vermoeidheid van een paar dagen eerder niet voelt in je benen”, aldus Kieft, die erop wijst dat de druk er ‘vooral bij Ajax vol op staat’. “Aan de andere kant lopen daar veel meer spelers rond die daar tijdens hun carrière al vaker mee zijn geconfronteerd.”

Scoort Giménez in Amsterdam?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Eens?

  • Ja
  • Nee
178+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie