‘Feyenoord in het klein, gelijk enthousiast toen Overmars belde’

Foto: ‘Feyenoord in het klein, gelijk enthousiast toen Overmars belde’

Marc Overmars is tegenwoordig technisch directeur bij Royal Antwerp in België. Aldaar zorgde hij reeds voor een aardige Hollandse enclave, met naast spelers Jurgen Ekkelenkamp en Vincent Janssen ook hoofdtrainer Mark van Bommel en diens assistent John Stegeman.

Laatstgenoemde ziet in Antwerp ‘een topclub in spe’, zo vertelt Stegeman aan De Stentor. “Klein Feyenoord, groot Go Ahead Eagles.” Eerder werkte Stegeman, net als Overmars geboren in Epe, al bij de Deventenaren. “Zo, wat een passie stralen ze hier uit. Echt een orkaan van geluid. Maar goed, we zitten hier dan ook in een havenstad. Die mentaliteit zie je duidelijk terug op de tribune.”

Carrièrepad

Eerder werkte Stegeman al bij onder meer Heracles, Go Ahead en PEC Zwolle. “Vanuit het buitenland had ik verschillende aanbiedingen om op het hoogste niveau als hoofdtrainer aan de slag te gaan. Maar dat was onderkant. Dat is Antwerp niet. Dit is een topclub in spe. Vandaar ook dat ik meteen enthousiast was toen Marc Overmars me belde.”

Andries Ulderink en Jürgen Dirckx zijn de andere assistenten van Van Bommel. “Ik noem mezelf liever gewoon voetbaltrainer. Je doet het namelijk met elkaar, als team.” Na wedstrijden hoeft Stegeman nu niet meer voor de camera te verschijnen. “Dat is toch heerlijk? Hoofdtrainer zijn heeft veel mooie dingen, maar ook minder prettige. Wanneer het minder gaat, ben jij de pineut.”

Stegeman is in potentie nog altijd een uitstekende hoofdtrainer

  • Eens
  • Oneens
198+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie