Feyenoord imponeert: 7-1 tegen Shakhtar

Foto: Feyenoord imponeert: 7-1 tegen Shakhtar

Feyenoord heeft donderdagavond indruk gemaakt in de Europa League. Na het 1-1 gelijkspel in de heenwedstrijd werd de return tegen Shakhtar Donetsk een simpele prooi voor de Eredivisie-koploper: 7-1.

Beslissing al in de eerste helft

Feyenoord schoot fanatiek uit de startblokken in de eigen Kuip, waarvan een gedeelte leeg moest blijven. Santiago Giménez mikte zijn eerste poging nog naast, maar in de negende minuut zorgde hij alsnog voor de bevrijdende openingstreffer. De Mexicaanse spits kapte een Shakhar-verdediger behendig uit en liet doelman Anatoliy Trubin vervolgens kansloos met een schuiver: 1-0.

Shakhtar had weinig in de brengen in de eerste helft en mocht van geluk spreken dat Artem Bondarenko geen rode kaart pakte na een harde tackle op Orkun Kökcü. De Feyenoord-aanvoerder kon ‘gewoon’ door en nam in de 24ste minuut zelfs sportieve wraak. Kökcü probeerde het maar eens van afstand en zag de bal fraai tegen de touwen ploffen: 2-0.

Via Georgiy Sudakov kreeg Shakhtar nog wel een grote kans om de marge te verkleinen. Zijn afstandsschot spatte uiteen op de lat en stuitte net voor de doellijn, waardoor Feyenoord ontsnapte. Nog voor rust zorgden de manschappen van Arne Slot voor de beslissing. Marcos López raakte de hand van Yukhym Konoplia en daardoor mocht opnieuw Kökcü vanaf de penaltystip de 3-0 aantekenen.

Feyenoord gaat door

In de tweede helft kwam Feyenoord niet meer in de problemen. De score liep zelfs op naar 7-0: Oussama Idrissi schoot overtuigend de vijfde en zesde treffer tegen de touwen, waar Alireza Jahanbakhsh en Danilo Pereira de teller naar zeven tilden. Feyenoord kon het laatste deel zodoende rustig uitspelen. Een fijne wetenschap wetende dat aanstaande zondag misschien wel dé Eredivisie-wedstrijd van het seizoen op het programma staat: Ajax – Feyenoord.

In de eindfase wist Shakhtar Donetsk de eer nog wel te redden. De Feyenoord-defensie werd verschalkt door een lange bal en daar profiteerde Kevin Kelsy van: 7-1. Zelfs de Feyenoord-aanhang trakteerde de opponent uit Oekraïne op een staande ovatie gelet op de trieste situatie in Oekraïne.

Scoreverloop: 1-0 (9′) S. Giménez, 2-0 (24′) O. Kökcü, 3-0 (38′) O. Kökcü (strafschop), 4-0 (49′) O. Idrissi, 5-0 (60′) O. Idrissi, 6-0 (64′) A. Jahanbakhsh, 7-0 (66′) Danilo, 7-1 (87′) K. Kelsy

Ajax
Feyenoord
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 19 maart 2023 14:29.

Gaat Feyenoord de Europa League winnen?

  • Ja
  • Nee
175+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie