Feyenoord heeft nog steeds een schuld van 17 miljoen euro

Soccernews

[img align=left]uploads/logo feyenoord.jpg[/img]Na alle euforie over de aankopen die Feyenoord deze week deed, rijzen vraagtekens op. Waar haalt Feyenoord het geld vandaan voor deze aankopen? De club stond toch ingeschaald in categorie 1, wat inhoud dat het min of meer onder curatele staat bij de KNVB?

Peter Vogelzang, de interim-directeur van Feyenoord, wil de financiële situatie wel verduidelijken. ,,De situatie is als volgt: Feyenoord heeft nog steeds een schuld van 17 miljoen euro, waarbij we binnen onze exploitatie zonder probleem aan de rentelasten kunnen voldoen. De salarissen van de Feyenoord-spelers zitten in de exploitatie van de club. Ondanks alle aanwinsten blijft die post in onze exploitatie nagenoeg gelijk met vorig seizoen. Dit is mogelijk, omdat er deze zomer salarisruimte vrijkomt bij Feyenoord. We hoeven twaalf salarissen minder te betalen omdat we de selectie inkrimpen 35 naar 23 spelers.”

,,De transfers worden betaald van het geïncasseerde kapitaal, wat investeerders hebben betaald voor deelname aan onze talentpool. Voor zes miljoen euro verdelen we een klein gedeelte van de transferopbrengsten van zes talentvolle spelers. Deze pool was zo’n succes dat Feyenoord nu een tweede pool ontwikkelt om diverse miljoenen euro’s uit de markt te halen. Daarnaast geven we certificaten van aandelen uit. De verkoop verloopt voorspoedig. Zo komen wij aan ons transfergeld. Niets geheimzinnigs, dus.” Feyenoord rekent bij het verkoop van certificaten van aandelen op een bedrag van ongeveer twintig miljoen euro.

,,Bij dat geld zit trouwens niet inbegrepen het transfergeld dat we nog ontvangen bij de verkoop van de diverse spelers die weg mogen. Bedrijfstechnisch nemen we dus geen onverantwoorde risico’s en de club blijft eigen baas. Onze huidige activiteiten zorgen voor extra enthousiasme bij mensen die financieel wat willen en kunnen betekenen voor Feyenoord.”

0 Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie