“Feyenoord, Ajax en PSV wisten dat ik vrij was na Manchester United”

Foto: “Feyenoord, Ajax en PSV wisten dat ik vrij was na Manchester United”

Marcel Bout werd in de zomer van 2022 vrij plots ontslagen door Manchester United, waar hij werkzaam was als hoofdscout. Hij was er actief sinds 2014, toen hij samen met Louis van Gaal aan de slag ging op Old Trafford.

Marcel Bout pleitte tevergeefs voor ‘United-brug naar Ajax’

Bout baalt stevig van het ‘politieke ontslag’, zo vertelde hij al aan het Algemeen Dagblad. Want dat United ‘naast een fantastische, ook een hele moeilijke club is’, merkte hij ook al aan het feit dat veel van zijn ideeën niet werden opgepakt. Een voorbeeld: “Ik zei tegen Ed Woodward: ‘Edwin van der Sar heeft hier gespeeld, maak via hem nou een brug naar Ajax’. De 17-jarige Matthijs de Ligt speelde bij Ajax in de opleiding, later kwam Frenkie de Jong naar Ajax. ‘Zorg dat je als United al vroeg een deal maakt over dit soort talenten, en dan kun je ze altijd nog een tijdje laten rijpen in Nederland’, zei ik.” Het gebeurde niet. “Omdat er zo veel krachten spelen binnen United, kom je niet óf veel te laat tot beslissingen. Dat is toch zonde? Mijn ontslag heeft me bijzonder boos gemaakt.”

‘Enige Nederlandse telefoontje kwam van Wim Jonk’

Inmiddels is Bout leidinggevende bij de wereldwijde scouting van Newcastle United. Een job in de top van Nederland zat er niet in. Bout: “Je zou het de clubs moeten vragen. Ik ken de reden niet. Feyenoord, Ajax, PSV, AZ: de top vier wist dat ik vrij was na Manchester United, maar ik heb één telefoontje gekregen. Van Wim Jonk. Namens FC Volendam.”

De Nederlandse top heeft zitten te slapen betreft Marcel Bout

  • Ja, vind ik wel
  • Nee, vind ik niet
644+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie