Ferguson geeft Ten Hag transfertip: ‘Nog zo’n speler nodig’

Foto: Ferguson geeft Ten Hag transfertip: ‘Nog zo’n speler nodig’

Erik ten Hag veroverde zondag zijn eerste prijs met Manchester United. De Nederlandse oefenmeester legde na een 2-0 overwinning op Newcastle United beslag op de Engelse League Cup. Sir Alex Ferguson is onder de indruk van de start die Ten Hag heeft gemaakt bij United, maar ziet ook een duidelijk pijnpunt bij de Mancunians.

United besliste de League Cup-finale al in de eerste helft door doelpunten van Casemiro en Marcus Rashford. Juist in laatstgenoemde ziet Ferguson het probleem van de Engelse grootmacht, die bij Sky Sports lovende woorden sprak over de spits. “Hij is een fantastische speler. Zijn afwerking is altijd goed en hij houdt zijn schoten doorgaans laag, wat erg belangrijk is voor een spits.”

Trefzekere Rashford

Ferguson stelde dat Rashford in topvorm is, maar dat United ook te afhankelijk is van de aanvaller. “Hij verkeert in een geweldige vorm. Helaas voor ons is hij de belangrijkste bron van doelpunten. We zouden nog zo iemand kunnen gebruiken, maar hij doet het.” De Engels international scoorde sinds zijn terugkeer van het WK in Qatar maar liefst zeventien keer in negentien wedstrijden.

De voormalig manager van United sprak daarnaast ook lovend over het tot nu toe verrichte werk van Ten Hag, die volgens Ferguson op de goede weg is. “Zijn aankopen zijn echt goed geweest en ik denk dat hij daar een belangrijke rol in heeft gespeeld. Hij heeft een club, die erg groot is, in zijn greep. Je komt naar United en probeert een goede start te maken. Nou, dat is gelukt.”

Moet United komende zomer een nieuwe spits aantrekken?

  • Ja, er is nu te weinig kwaliteit in de aanval
  • Nee, Wout Weghorst is een prima alternatief
329+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie