Ferdinand blijft bij standpunt: ‘Ten Hag had dat iets anders kunnen afhandelen’

Foto: Ferdinand blijft bij standpunt: ‘Ten Hag had dat iets anders kunnen afhandelen’

Erik ten Hag zette onlangs Cristiano Ronaldo uit de selectie van Manchester United. De Portugees, inmiddels alweer in genade aangenomen, weigerde in te vallen tijdens het duel tegen Tottenham Hotspur. Daarop greep Ten Hag in, die de Portugees een aantal dagen uit de selectie zette. De handelswijze kwam Ten Hag op lichte kritiek te staan van voormalig United-speler Rio Ferdinand.

De voormalig verdediger was van mening dat Ten Hag niet op een goede manier communiceerde met zijn Portugese superster. Ook stelde Ferdinand dat een speler als Ronaldo anders benaderd dient te worden. In zijn podcast FIVE laat Ferdinand weten nog altijd achter zijn woorden te staan. “‘Ten Hag verricht geweldig werk, maar als hij hier later op terugkijkt, zal hij denken: ik had dat iets anders kunnen afhandelen, iets beter. Ronaldo is nu weer deel van de club vanwege zijn professionaliteit.”

Ferdinand sluit niet uit dat Ronaldo alsnog wil vertrekken bij United, maar denkt dat de Portugees nu vooral zijn focus heeft gericht op het WK. “Ik zeg niet dat hij nu niet meer wil vertrekken, maar op dit moment bereidt hij zich ook fysiek voor op een WK. Ik keurde zijn gedrag niet goed, ik denk dat de trainer het anders en beter had kunnen afhandelen.”

Heeft Ten Hag de kwestie Ronaldo goed aangepakt?

  • Ja, dat heeft hij goed gedaan
  • Nee, hij had meer respect voor Ronaldo moeten tonen
263+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie