FC Utrecht – Ajax dan toch tijdelijk gestaakt in chaotisch duel

Foto: FC Utrecht – Ajax dan toch tijdelijk gestaakt in chaotisch duel

FC Utrecht – Ajax is in de slotfase dan toch gestaakt. Iets waar onze verslaggever ter plaatse Jesper Langbroek al voor waarschuwde. Vanwege een plastic bekertje op het veld wordt het duel nu tijdelijk stilgelegd.

Staking hing al in de lucht

Na 67 minuten spelen riep de stadionomroeper de supporters voor het eerst tot de orde. “Verzoek vanuit FC Utrecht: Gooi niets op het veld. Werk asjeblieft mee.” Het stond op dat moment 2-3 voor Ajax, dat na een 2-0 achterstand een flinke comeback had gemaakt.

Nog geen drie minuten later was de omroeper genoodzaakt om zijn oproep te herhalen, op verzoek van de arbitrage. Hij gebruikte de aankondiging van de 3-3 om de supporters van Utrecht en Ajax nog eens aan te spreken. “Op verzoek van de arbitrage: Gooi niets op het veld. Dat willen we niet, want we hebben net gelijk gemaakt. 3-3. Doelpunt Toornstra.” Het Utrecht stadion reageerde met gejuich en hield zich daarna netjes aan de regels.

Utrecht miste vervolgens via invaller Isac Lidberg nog een enorme kans. De Zweedse spits miste een op een met Diant Ramaj, die de geblesseerde Jay Gorter afloste. Later werden er alsnog bekertjes op het veld gegooid. Scheidsrechter Dennis Higler staakte het duel.

Hervatting en blessuretijd

“De wedstrijd wordt tijdelijk stilgelegd, omdat er weer spullen op het veld zijn gegooid. Doe het niet!”, was de glasheldere boodschap van de stadionspeaker. Inmiddels is het spel hervat, de blessuretijd bevat liefst acht minuten.

Update

Net na de hervatting maakte Utrecht de 4-3 via Oscar Fraulo, waardoor het stadion ontplofte. Wéér kwamen er bekers op het veld en ligt het spel stil. Na een paar minuten werd er weer verder gespeeld.

Logisch dat het stil werd gelegd?

  • Ja, regels zijn regels
  • Nee, lekker doorspelen
164+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie