FC Twente wil samenwerking met Doyen Sports zo snel mogelijk beëindigen

Soccernews

FC Twente wil zo snel mogelijk een einde gaan maken aan de samenwerking met investeringsmaatschappij Doyen Sports Group. De Tukkers dachten met behulp van Doyen de stap naar de Europese top wat kleiner te maken, maar volgens [i]TC/Tubantia[/i] is daar tot op heden helemaal niets van terechtgekomen.

De club uit Enschede ontving aan het begin van de samenwerking met de investeringsmaatschappij een bedrag van vijf miljoen euro, dat vervolgens weer kon worden besteed aan het halen van nieuwe spelers. Doyen Sports Group had voortaan echter ook bij een aantal spelers recht op een deel van de transfersom bij een verkoop.

Luc Castaignos maakte bijvoorbeeld voor een bedrag van drie tot vier miljoen euro de overstap naar het Duitse Eintracht Frankfurt, [url=//news/320379/FC_Twente_ziet_miljoenen_verdampen:_helft_transfersom_gaat_naar_Doyen]maar de helft van dat bedrag zal direct moeten worden uitgekeerd aan Doyen Sports Group[/url]. Ook heeft de investeringsmaatschappij zich niet gehouden aan de afspraak om goede spelers naar FC Twente te halen.

Financieel directeur Gerald van den Belt, die weet dat alleen Shadrach Eghan en Kyle Ebecilio nog verbonden zijn met de investeringsmaatschappij, is dan ook niet te spreken over de samenwerking met Doyen Sports Group. “Ik spreek geen waardeoordeel over alle constructies uit, maar het zou mooi zijn als we weer snel baas in eigen huis zijn”, geeft hij aan.

Is dit een goede beslissing van FC Twente?

  • Ja
  • Nee
122+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie