‘FC Groningen moet meerdere spelers wegsturen’

Foto: ‘FC Groningen moet meerdere spelers wegsturen’

FC Groningen won dit seizoen pas drie competitieduels en bivakkeert daarmee op plek veertien. De voorsprong op nummer zestien FC Emmen bedraagt maar twee punten en dus lijkt er iets te moeten gebeuren in de winter.

De Trots van het Noorden speelt nog één wedstrijd in 2022, maar weet analist Paul Zweverink van RTV Noord: “Groningen moet de periode na deze eerste cyclus gebruiken om zowel intern als extern te gaan nadenken over hoe de club momenteel functioneert. Ik denk dat je afscheid moet nemen van een aantal spelers dat voortdurend voor onrust zorgt.”

“Ik zie voortdurend hetzelfde gedrag terug bij Cyril Ngonge en Neraysho Kasanwirjo”, vervolgt Zwerink zijn verhaal. “En met een speler als Abraham kun je ook niet verder; dat heeft niets te maken met de zaak. Deze jongens brengen gewoon niet wat je ervan hoopt. En zo iemand als Ngonge straalt uit dat hij alleen voetbalt voor Ngonge en niet voor FC Groningen; dat kun je in deze situatie niet hebben.”

Paulos Abraham

Paulos Abraham is reeds met vakantie gestuurd na bedreigingen aan zijn adres. Hij is in opspraak geraakt na berichtgeving van RTV Noord, wat zelfs leidde tot een korte boycot van FC Groningen. Stefan Bleeker: “Ik vond de reactie wat overdreven. Wat ik geschreven heb over die hond, dat klopt. Dat is geverifieerd. Wat mij het meest verbaasde in de reacties achteraf, is dat je niemand hoort over de slachtoffers.”

“Over het jongetje dat erbij stond toen zijn hondje werd doodgebeten”, aldus Bleeker, die de situatie voor Abraham ‘natuurlijk verschrikkelijk’ noemt. “Dat gun je niemand, maar ik miste een beetje empathie voor het slachtoffer in de kwestie.”

Degradatie voor FC Groningen?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Gaat FC Groningen zich handhaven?

  • Ja
  • Nee
880+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie