FC Groningen-aanhang komt met statement

Foto: FC Groningen-aanhang komt met statement

FC Groningen maakt het seizoen af zonder de steun van de eigen achterban. Aanleiding daarvoor zijn de incidenten gedurende het jaar, waardoor de club al twee thuisduels zonder publiek moest afwerken (NEC en Ajax). De Supportersvereniging FC Groningen heeft moeite met die beslissing.

Supportersvereniging niet blij met gekozen richting

De Groningse supportersvereniging schrijft de incidenten te betreuren en neemt ‘fors afstand van de incidenten’. Zo valt te lezen: “Dit schaadt onze club enorm en duizenden goedwillende supporters zijn de dupe. Zij konden zowel tegen NEC als Ajax alweer na een paar minuten naar huis. We snappen de onvrede en frustratie over de degradatie, maar dit is niet de manier om die te uiten. Integendeel.”

De Groningen-aanhang betreurt dat ‘weer de goedwillende supporter’ de dupe is van de maatregelen. “Dit kan nooit de bedoeling zijn en collectief straffen zal nooit tot de oplossing leiden. De (meeste) veroorzakers van de incidenten zijn gepakt of geïdentificeerd, waarom dan ook nog weer deze extra maatregelen?”, zo vraagt de supportersvereniging zich af.

De maatregelen gelden voor de resterende duels met Vitesse (uit) en Sparta Rotterdam (thuis). De supportersvereniging noemt het ‘niet uit te leggen’ dat óók de Spartanen niet welkom zijn. “We roepen dan ook op te stoppen met collectieve straffen en laten we samen (lokale driehoek, club én supporters) de gesprekken aangaan om samen te zorgen dat iedereen weer op een normale manier naar de wedstrijden kan gaan.”

Pakt Groningen een punt bij Vitesse?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Eens met de supportersvereniging?

  • Ja
  • Nee
3163+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie