‘Exit voor Raphinha óf Dembélé’

Foto: ‘Exit voor Raphinha óf Dembélé’

FC Barcelona had aan het einde van vorige transfermarkt de nodige moeite om de loonkosten binnen het budget te houden. De Catalanen kregen het uiteindelijk voor elkaar, maar bij nieuwe aankopen, komen dezelfde problemen weer om de hoek kijken.

De Spaanse grootmacht kijkt volgens AS daarom naar de mogelijkheden om loonkosten te besparen. In de zomer was Frenkie de Jong daar de belangrijkste kandidaat voor. De Nederlander verdient een topsalaris, maar is inmiddels ‘onaantastbaar’ verklaard door Spaanse media.

Daardoor moet FC Barcelona verder kijken. Opmerkelijk genoeg wordt zomeraankoop Raphinha al met een vertrek in verband gebracht. De linksbenige rechtsbuiten kwam deze zomer over van Leeds United.

De 26-jarige buitenspeler kwam in zijn eerste half jaar tot 23 wedstrijden, maar valt qua productie nog tegen: twee doelpunten en vier assists zijn nog niet de statistieken die Barcelona zou willen zien van de aankoop van bijna zestig miljoen euro.

FC Barcelona

Een andere kandidaat om te vertrekken is Ousmane Dembélé. De Fransman verlengde vorig seizoen na lang onderhandelen zijn aflopende contract, maar staat wegens zijn salaris en de tegenvallende prestaties door de jaren heen toch op de nominatie om te vertrekken.

Barcelona hoopt daarnaast nog steeds afscheid te nemen van Memphis Depay. De Nederlandse aanvaller lijkt zich te focussen op een transfervrije overstap aan het einde van dit seizoen. Newcastle United zou daar met een bod van 20 miljoen euro verandering in willen brengen, maar het is de vraag of Depay een overgang naar St. James’ Park ziet zitten.

Wie zou jij laten vertrekken?

  • Raphinha
  • Dembélé
191+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie