‘Erik ten Hag kan Ajax redden’

Foto: ‘Erik ten Hag kan Ajax redden’

Op dit moment staat John Heitinga nog voor de groep als oefenmeester van Ajax, maar er is best een aannemelijke kans dat hij in de aankomende zomer ingeruild wordt voor iemand anders. Maar wie moet dat precies worden? Wesley Sneijder vindt dat een moeilijke vraag, vertelt hij aan SoccerNews.nl.

Wesley Sneijder: “Haal dan Ten Hag terug”

De oud-voetballer van de Amsterdammers, Real Madrid en Internazionale is bepaald niet onder de indruk van het beleid in de Johan Cruijff ArenA: “Ajax is wel mijn club, ondanks dat veel mensen denken dat dat niet zo is. Het gaat mij aan mijn hart dat het zo slecht gaat nu, op dit moment. Niet alleen sportief, want dat kun je nog wel rechtzetten. Maar ook het beleid, er klopt niks meer van. Wat ze in de afgelopen jaren hebben opgebouwd, is in één jaar finaal naar beneden gehaald.”

De hamvraag is echter: hoe vindt Ajax de weg omhoog weer? Sneijder had zelf wel wat willen betekenen in dat proces, maar zijn oude cluppie beantwoordde zijn brief niet. Hoe dan ook: Heitinga moet mogelijk het veld ruimen, maar wie moeten de Amsterdammers dan aanstellen? Wie zou ze kúnnen redden? “Dan zeg je eigenlijk: haal dan Ten Hag terug. Die gaat niet meer terugkomen, maar oké. Die had daar toch wel de touwtjes in handen.”

De Tukker heeft het nu natuurlijk voor het zeggen bij Manchester United. “Hij was ook heel duidelijk richting het Ajax-bestuur. Hij is een proces aangegaan en hij is geslaagd in Amsterdam. Zo’n type moet je binnenhalen, die de tijd krijgt. Die het allemaal oppakt. En gewoon duidelijkheid, dat heeft Ajax op dit moment nodig. Duidelijkheid.”

Moet Ajax een type-Ten Hag aanstellen?

  • Ja
  • Nee
4103+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie