Eredivisie-speler verdedigt Martínez: ‘Een hele lieve jongen’

Foto: Eredivisie-speler verdedigt Martínez: ‘Een hele lieve jongen’

Emiliano Martínez heeft zich in met name Nederland en Frankrijk niet erg populair gemaakt met zijn gedrag tijdens het WK. Zo ging hij na zowel de strafschoppenserie tegen Oranje, als tegen Les Blues behoorlijk uit zijn pan, en maakte hij ook nog even een obsceen gebaar met de trofee voor beste doelman van het toernooi.

Oguzhan Özyakup (Fortuna Sittard) speelde met Martínez samen bij Arsenal FC en zegt Dibu totaal niet te herkennen in de video’s van al zijn vreemde acties. “Precies het tegenovergestelde van wat ik heb gezien op tv”, omschrijft de middenvelder het karakter van de Aston Villa-goalie. “Emi is echt gewoon een hele lieve jongen.”

“Misschien komt het ook door de emoties die er op een WK bij komen kijken. Hoge verwachtingen, hij wil ook presteren…” Bij Arsenal werd Martínez nochtans uiteindelijk weggestuurd. “Maar buiten het veld was het een hele lieve jongen. Totaal anders dan op het veld.”

Temperamentvol

Al bleef het natuurlijk een temperamentvolle Zuid-Amerikaan, met op zijn tijd wat ‘uitspattingen’. “Toen waren we zeventien jaar. Hij is een hele lieve jongen. Turkse en Zuid-Amerikaanse spelers hebben een temperament. Die houden wel van dat soort dingen. Dat soort spelers hebben we ook bij ons in de competitie. Het is alleen maar leuk en dat hoort ook een beetje bij voetbal, vind ik”, aldus Özyakup tot slot, in gesprek met ESPN.

Ben jij fan van het karakter van Martinez?

  • Ja
  • Nee
219+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie