Eredivisie-scheidsrechters zijn er helemaal klaar mee

Foto: Eredivisie-scheidsrechters zijn er helemaal klaar mee

Op arbitraal gebied ging er in het voorbije weekend weer veel mis in de Eredivisie. PSV kreeg een onterechte penalty tegen FC Twente (al werd die wel gemist) en Lucas Bernadou (FC Emmen) zag rood tegen AZ, maar die kaart werd geseponeerd.

“We staan allemaal stijf van de zenuwen”, zegt een leidsman in De Telegraaf. De vele geseponeerde rode kaarten zouden het gevolg zijn van het falende beleid van scheidsrechtersbaas Dick van Egmond. Twee (anonieme) arbiters vinden: “Dick staat intern enorm onder druk, omdat hij er maar niet in slaagt een duidelijke lijn uit te zetten.”

“Daarom hamert hij tijdens bijeenkomsten voortdurend op het niet mogen missen van rode kaarten”, gaan de desbetreffende officials verder. “Hij heeft liever een onterecht gegeven rode kaart dan een gemiste overtreding die rood waard is. Maar het meest bizarre is dat hij dreigt. Wie een advies van de VAR negeert, is de volgende speelronde vrij. Volgens hem heeft de VAR altijd gelijk.”

Bas Nijhuis heeft hier overigens geen boodschap aan, hij zegt namelijk: “Als ik het niet met de VAR eens ben, dan blijf ik bij mijn beslissing. Blijkt die na afloop niet goed te zijn, dan weet ik dat de consequenties voor mij zijn. Ik zal me misschien niet populair maken bij mijn collega’s, maar in zekere zin begrijp ik Dick wel. Als je voor het scherm dezelfde fout maakt als in het veld, terwijl je de goede beslissing van de VAR krijgt aangereikt, is dat niet best.”

Snap jij de onvrede?

  • Ik wel
  • Ik niet
286+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie