Enorme dreun voor Lieke Martens

Foto: Enorme dreun voor Lieke Martens

Lieke Martens heeft deze week behoorlijk teleurstellend nieuws te verwerken gekregen: de smaakmaakster van de FC Barcelona Femeni kende namelijk een terugslag in het herstel van een slepend hamstringkwetsuur, waardoor nu het tweeluik in de halve finale van de Champions League tegen VfL Wolfsburg te vroeg voor haar komt.

Door nieuwe hamstringklachten zal Martens zeker vier weken niet in actie komen, bevestigt Barça op het digitale thuisfront. De laatste weken kampte de Nederlandse technicus ook al met problemen aan haar rechterdijbeen. Barça schrijft: “Tijdens haar herstelproces heeft Lieke Martens een nieuwe hamstringblessure opgelopen. De verwachte herstelperiode bedraagt vier weken. De speelster is reeds begonnen met de nieuwe trainingen.”

Zoals gezegd komen de duels met Wolfsburg te vroeg. “De eerste wedstrijd wordt vrijdagavond gespeeld in een uitverkocht Camp Nou. De return is volgende week zaterdag in Duitsland. De finale is op 21 mei. Of Martens dan wel inzetbaar is, is nog allerminst zeker”, weet de NOS.

Oranje Leeuwinnen

“De terugslag in de revalidatie is een tegenvaller voor Martens en het Nederlands elftal in aanloop naar het EK dat op 6 juli begint. De Oranjevrouwen spelen op 9 juli de eerste groepswedstrijd tegen Zweden. Op 24 juni staat er nog een oefeninterland op het programma tegen Engeland. De 29-jarige Martens is in vorm dit seizoen. De Limburgse speelde dit seizoen twintig wedstrijden voor Barcelona, waarin ze 17 keer scoorde en 12 assists leverde”, aldus de nationale omroep tot slot.

TIP: Win 1.32 keer je inzet met een zege van Barça op Rayo! Pak ook de Circus-bonus van €250!

? [COMUNICAT MÈDIC]

Durant el seu procés de recuperació, @liekemartens1 va patir una lesió als isquiotibials de la cuixa dreta. El període de baixa estimat és d’unes 4 setmanes.

La jugadora ja ha iniciat el nou procés de recuperació al camp. pic.twitter.com/11Oa5wzZGt

— FC Barcelona Femení (@FCBfemeni) April 21, 2022

Gaat Barca Vrouwen de CL finale halen?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet..
30+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie