Enorme deceptie Twente Vrouwen, Ajax wél naar CL-groepsfase

Foto: Enorme deceptie Twente Vrouwen, Ajax wél naar CL-groepsfase

De vrouwen van FC Twente hebben zich niet geplaatst voor het hoofdtoernooi van de Champions League. In Enschede gaf het een voorsprong weg tegen BK Häcken. De Ajax-vrouwen wisten zich daarentegen gemakkelijk naar het belangrijkste Europese clubtoernooi te spelen.

Twente geeft voorsprong uit handen

Afgelopen week wist Twente ternauwernood 2-2 te spelen in Zweden, waardoor de strijd woensdagavond bij de return nog helemaal open was. De Tukkers waren zo nog vol in de race om zich voor het eerst in de geschiedenis te plaatsen voor de Champions League. Na de een minuut stilte ter nagedachtenis aan de slachtoffers in Brussel begon het duel in de Grolsch Veste. Onze landgenoten pakten al snel het initiatief en werden daarvoor beloond in de eerste helft. Na meerdere kansen te hebben gemist, was het Leonie Vliek die het vizier wel op scherp had: 1-0.

Een volgende Twentse goal in de tweede helft kon het duel in het slot gooien, maar Ella Peddemors miste een grote mogelijkheid. Die bleek extra pijnlijk, gezien de Zweden zich effectiever toonden. Anna Anvegard bracht de stand weer in evenwicht. Het werkte verlammend bij de thuisploeg, dat vervolgens ook de 1-2 moest slikken. Felicia Schröder dompelde Enschede in rouw, waarna Twente zich niet meer kon oprichten. Een heel grote domper voor hen, terwijl het voor de Scandinaviërs een bijzonder moment was. Zeker na de emotionele week die het beleefde door de gebeurtenissen in Brussel.

Ajax geen moment in de problemen

De Ajax Vrouwen moesten het wel heel bond maken om woensdag nog in de problemen te komen. Op bezoek in Zwitserland bij FC Zürich haalde het namelijk al met liefst 0-6 uit. De terugwedstrijd in Amsterdam bleek een peulenschil. Ajax zegevierde eenvoudig met 2-0, waarbij Romée Leuchter beide treffers voor haar rekening nam. Hierdoor komen de hoofdstedelingen in de koker voor de groepsfase van de Champions League.

Totaal onnodig van Twente?

  • 100%
  • Dat niet
298+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie