Engelse media gaan los over Wout Weghorst

Foto: Engelse media gaan los over Wout Weghorst

Wout Weghorst was gisteren belangrijk voor Manchester United, dat de League Cup (Carabao Cup) won ten koste van Newcastle United (2-0). De international van het Nederlands elftal gaf de assist op het tweede doelpunt van The Red Devils, dat gemaakt werd door Marcus Rashford.

Weghorst wordt op maandagochtend bejubeld door The Guardian: “Sinds Weghorst er is, heeft United al City en Barcelona verslagen, is in de top vier gekomen en trok de aandacht van mogelijke nieuwe eigenaren. En dat gebeurt dus allemaal in het Wout-tijdperk. This man is gold dust. United moet hem niet langer vastleggen, maar hang hem boven de stadionklok.”

Toch wordt de oud-spits van onder meer AZ en FC Emmen ook bekritiseerd. Zijn statistieken zijn zéker niet je van het, met één goal in twaalf duels. Manchester Evenings News geeft hem dan ook een mager zesje: “Hij miste twee kansen, maar was aan de andere kant wel belangrijk bij de 2-0 van Rashford. De basisplek van Weghorst betaalde zich in die zin weer uit voor Ten Hag.”

“Ten Hag had geen tactische verrassingen in zijn opstelling”, voegt The Daily Mail daaraan toe. “Dat Weghorst startte was geen schok, ondanks zijn belabberde doelpuntengemiddelde. Ook na twaalf wedstrijden staat hij nog op pas één doelpunt.” The Sun geeft de nummer 9 een 7 als rapportcijfer: “Iedereen kan zien waarom Ten Hag hem opstelt, ook al is hij niet heel dreigend voor het doel.”

King Casemiro

Casemiro krijgt veel hogere cijfers en The Daily Mail noemt de Braziliaanse controleur zelfs ‘King Casemiro’. Volgens The Times komt de League Cup-winst voor een groot deel op zijn conto: “Hij heeft veel grote prijzen gewonnen, maar aan zijn vastberadenheid kon je zien hoe belangrijk deze finale voor hem was. Casemiro was de rots waarop de aanvallen van Newcastle strandden. Casemiro is een geboren winnaar.”

Weghorst van waarde?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
338+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie