‘El Ghazi draait pas warm bij PSV’

Foto: ‘El Ghazi draait pas warm bij PSV’

Anwar El Ghazi werd aan het begin van dit seizoen voor de breedte aan de PSV-selectie toegevoegd. De oud-speler van onder andere Ajax, Aston Villa en Everton is na het vertrek van Cody Gakpo (Liverpool) en Noni Madueke (Chelsea) plotseling basisspeler bij de Eindhovenaren.

In de wedstrijd tegen FC Emmen deelde de Marokkaans-Nederlandse buitenspeler in de PSV-malaise. Een paar dagen later was dat tegen Go Ahead Eagles een ander verhaal. Als rechtsbuiten, de positie waar El Ghazi doorbrak in de Eredivisie, maakte hij zijn eerste doelpunt sinds oktober.

In gesprek met Voetbal International blikt de buitenspeler terug op de laatste periode. Er veranderde veel voor El Ghazi, die blij is met het vertrouwen dat hij krijgt van Van Nistelrooy en de rest van de mensen binnen de club.

Daardoor ging het lage rendement hemzelf ook irriteren. “Ik had dit nodig. Ik ben niet gestopt met werken en kreeg ook het vertrouwen gekregen van de trainer. Dan is het fijn om hem en de club zo terug te betalen met een goal”, zei El Ghazi op de persconferentie na de wedstrijd.

El Ghazi over zijn eerste maanden bij PSV

Ook met de aanwezigheid van Gakpo en Madueke was het voor El Ghazi geen gemakkelijk begin bij PSV. De laatste weken ging het nóg minder…”Het vrat zeker aan mij, dan is het zaak om rustig te blijven. Ik ging wel gefrustreerd naar huis, zoals elke PSV-supporter na een gelijkspel of nederlaag. Dan zit je niet lekker thuis.”

Het was dan ook niet altijd gezellig in Huize El Ghazi. Na Go Ahead-thuis komt daar waarschijnlijk verandering in. “Dan weet mijn vrouw ook dat ze mij even niet moet lastigvallen. Alleen hard werken helpt dan. Hopelijk is vandaag het begin van iets heel moois.”

Dat PSV zich in de laatste dagen van de transfermarkt nog wil versterken met een buitenspeler, vindt El Ghazi niet meer dan normaal. “Concurrentie is alleen maar goed. Dat maakt mij scherper en meer gefocust. Als je het niet goed doet, moet je zitten in de voetbalwereld. En zonder concurrentie kun je laks worden.”

Feyenoord
Excelsior
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 19 mei 2024 03:59.

Zie jij in El Ghazi een basisspeler?

  • Ja
  • Nee
224+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie