EK-winnaar Italië bezorgt België nieuwe dreun

Het is België niet gelukt om eremetaal over te houden aan de Final Four van de Nations League. Na de verloren halve finale tegen Frankrijk ging het in de troostfinale ook mis tegen Europees kampioen Italië: 2-1.

België leek af te koersen op de finale van de Nations League, maar verspeelde donderdag een comfortabele voorsprong en verloor vlak voor tijd met 2-3 van de Fransen. De Italianen verloren met dezelfde cijfers van Spanje. Zodoende stonden zij zondagmiddag tegenover elkaar in de strijd om het brons.

Halverwege stond het nog 0-0. Alexis Saelemaekers raakte namens België de lat, waar doelman Thibaut Courtois vlak voor rust redde op een inzet van Federico Chiesa. Twee minuten na rust moest de Real Madrid-goalie alsnog buigen voor de Italiaanse aanvalsdrang. Nicolò Barella werkte een hoekschop tegen de touwen: 1-0.

Na een uur spelen raakte België opnieuw de lat, ditmaal in de persoon van Michy Batshuayi. Kort daarna viel de beslissing in Turijn. Timothy Castagne haalde Chiesa onderuit, waarna Domenico Berardi vanaf elf meter de score verdubbelde. Een echt slotoffensief bleef uit doordat Yannick Carrasco de paal raakte namens de Rode Duivels, al scoorde Charles De Ketelaere nog wel degelijk tegen.

Scoreverloop: 1-0 (47′) Nicolò Barella, 2-0 (65′) Domenico Berardi (strafschop), 2-1 (87′) Charles De Ketelaere