Eenhoorn kondigt onderzoek aan: “Dit laten we niet over onze kant gaan”

Foto: Eenhoorn kondigt onderzoek aan: “Dit laten we niet over onze kant gaan”

Robert Eenhoorn is geschrokken van de ongeregeldheden die na afloop van het thuisduel met West Ham United ontstonden. De algemeen directeur van AZ is voornemens om hard in te grijpen, zo vertelt hij op de persconferentie.

Harde woorden Eenhoorn

De Alkmaarders slaagden er donderdagavond niet in om de finale van de Conference League te behalen. Een groep relschoppers besloot direct na het fluitsignaal om een gedeelte van de hoofdtribune te bestormen, waar zowel fans van West Ham United als de families van de spelers van beide clubs zaten. Het liep daarbij uit op een knokpartij.

Eenhoorn vindt het gedrag ontoelaatbaar en voerde al verschillende overleggen om hard in te grijpen. Tegenover de aanwezige media liet de directeur weten dat hij begin volgende week een gesprek met de burgemeester, politie en het OM op het programma heeft staan, waarna hij meer duidelijkheid kan geven.

“Laat duidelijk zijn dat dit consequenties gaat hebben, maar eerst willen we alle feiten en informatie op een rijtje hebben”, zo benadrukte hij. “Dit laten we niet over onze kant gaan. Als we alle info hebben verzameld gaan we acteren op verschillende manieren, maar ik ga daar nu nog niet op vooruitlopen.”

Hoge straf verwacht

De kans is aanzienlijk dat AZ richting volgend seizoen een flinke straf krijgt opgelegd. De nummer 4 van de Eredivisie had namelijk nog een voorwaardelijke straf openstaan, waardoor het de verwachting is dat de UEFA stevig zal ingrijpen. Met de huidige positie in de Nederlandse competitie plaatst het zich volgend voetbalseizoen voor de Conference League.

Wint AZ op bezoek bij NEC?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Grijpt AZ hard genoeg in?

  • Ja, absoluut
  • Nee, zeker niet
161+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie