‘Dusan Tadic op Deadline Day nog weg bij Ajax’

Foto: ‘Dusan Tadic op Deadline Day nog weg bij Ajax’

Het is niet helemaal uitgesloten dat Dusan Tadic in de laatste uren van de winterse transferperiode nog vertrekt bij Ajax. Volgens diverse Italiaanse journalisten blijft hij bij AS Roma dé kandidaat voor het opvolgen van Nicolo Zaniolo, mocht die nog vertrekken.

Zaniolo sprak al uit dat hij Roma graag wil verlaten deze maand, sindsdien wordt hij door de fans uitgekotst en als ‘verrader’ gezien. Ook door zijn eigen trainer José Mourinho, die eerder al eens Rick Karsdorp op die manier voor de bus gooide. The Special One nam Zaniolo al niet op in zijn wedstrijdselectie afgelopen weekend. “Hij roept al een maand lang tegen iedereen dat hij weg wil”, zei Mourinho.

Zaniolo zou voor 33 miljoen naar AC Milan kunnen, al volgt Bournemouth hem ook intensief. Mocht het tot een transfer komen, gaat Roma zich wenden tot Ajax voor Tadic. Volgens journalist Nicolo Schira is de linkspoot zelf al akkoord met de Romeinen voor een contract van 2,5 jaar. De club zou ‘een kleine transfersom’ overhebben voor het gevallen Ajax-boegbeeld.

Aanzwellende kritiek

De Servische aanvaller kan het rendement van de voorgaande seizoenen niet meer leveren. Dat kan erop wijzen dat Alfred Schreuder zijn aanvoerder niet goed gebruikte – en ook niet wisselde.

Niet alleen de fans, ook analytici zijn de afgelopen periode kritisch tegenover de prestaties van de Servische aanvaller. Rafael van der Vaart liet al weten dat hij denkt dat de voorkeursbehandeling van Tadic veel irritatie opriep bij de andere spelers van Ajax.

“Ik snap best dat je met hem begint, maar je moet hem ook een keer wisselen. Dat werkt ook in de groep door. Oh, hij wisselt ook de aanvoerder. Dan win je weer andere spelers voor je. Bergwijn wordt gewisseld en is boos. Ook om zijn eigen spel, maar heel begrijpelijk als hij denkt: Hij (Tadic, red.) mag blijven staan en ik niet. Daar zat echt zijn boosheid”, zei de voormalig aanvallende middenvelder bij Ziggo Sport.

Zie jij Tadic nog wel vertrekken vandaag?

  • Ja, dat zie ik wel gebeuren
  • Nee, dat zie ik niet gebeuren
10203+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie