Dumfries belangrijk bij Inter, Atlético wint laat

Foto: Dumfries belangrijk bij Inter, Atlético wint laat

Het lijkt niet de vraag óf Internazionale landskampioen gaat worden, maar wanneer. De formatie uit Milaan rekende maandagavond ook af met Empoli: 2-0.

Invaller Dumfries levert bijdrage met assist

Inter begon de thuiswedstrijd tegen Empoli zonder Nederlanders. Stefan de Vrij keerde met een blessure terug van het Nederlands elftal en ontbrak om die reden in de selectie. Denzel Dumfries begon op de bank, waar ook Davy Klaassen moest plaatsnemen.

Federico Dimarco zorgde al na zes minuten voor de 1-0 voorsprong voor Inter. Dumfries mocht pas na 77 minuten invallen, maar was wel belangrijk voor zijn team. Vier minuten later stelde de Oranje-international zijn teamgenoot Alexis Sánchez in staat om de voorsprong te verdubbelen.

Inter heeft inmiddels 79 punten te pakken na dertig Serie A-wedstrijden. Aartsrivaal AC Milan staat momenteel tweede met 65 punten, waardoor de koploper nog maximaal elf punten nodig heeft om zeker te zijn van de Scudetto.

Scoreverloop: 1-0 (6′) F. Dimarco, 2-0 (81′) A. Sánchez

LaLiga: Atlético Madrid grijpt vierde plaats

In de Spaanse LaLiga rolde de bal maandagavond ook. Atlético Madrid kreeg de kans om de topvier te betreden en slaagde in deze missie dankzij een 1-2 zege op Villarreal. Memphis Depay speelde ruim een uur mee.

Atlético Madrid beleefde een fijne start. Al binnen tien minuten zorgde de Belg Axel Witsel voor een 0-1 voorsprong in Vila-Real, maar Alexander Sørloth (ex-FC Groningen) wist die schade ongedaan te maken. De treffer van Saúl Níguez zorgde alsnog voor een late Madrileense triomf.

Scoreverloop: 0-1 (9′) A. Witsel, 1-1 (50′) A. Sørloth, 1-2 (88′) S. Ñíguez

Gaat Atlético in de topvier eindigen van LaLiga?

  • Ja
  • Nee
40+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie