‘Duidelijk oordeel Ajax-selectie over Blind-exit’

Foto: ‘Duidelijk oordeel Ajax-selectie over Blind-exit’

Daley Blind vertrekt definitief bij Ajax. De Amsterdamse club heeft ingestemd met het ontbinden van diens contract, maar zijn medespelers denken er het zijne van.

In de zomer leek de situatie van Blind nog rooskleurig. “Steeds als Schreuder een paar leiders bij zich roept, zit Blind erbij. Aan de rol van de routinier lijkt dan weinig te veranderen”, zo schrijft het Algemeen Dagblad. “Zo’n 150 dagen later slingert zijn club een persbericht de wereld in: Ajax en Blind ontbinden contract. Leek de tobbende landskampioen eerder deze maand nog mee te willen werken aan een transfervrij vertrek van het clubicoon als zich een interessante club meldde, daar ging Ajax nu zelfs over op het verscheuren van Blinds contract.”

Ajax zou hiervoor zelfs de portemonnee hebben getrokken. Daar voegt het AD aan toe: “Op een zak geld aasde Blind niet. Integendeel, als het aan de clubman lag, bleef hij trainen om tot een oplossing te komen. Ajax wilde daar echter niet meer op wachten, waardoor het er alle schijn van heeft dat de clubleiding gehoor gaf aan de wens van de trainer om hem niet meer te hoeven verwelkomen op het trainingsveld.”

Verbazing bij medespelers

De Ajax-leiding probeert er een positieve leiding aan te geven, maar weet de krant: “Diezelfde middag hervatten selectiespelers de training bij Ajax, zonder Blind. Hij kwam na afloop persoonlijk afscheid nemen van teamgenoten. Een deel van de groep reageerde verbaasd, ook over het gemak en het tempo waarmee één van de leiders de deur was gewezen. Binnen de selectie overheerst het gevoel dat Blind eruit is gewerkt door Ajax.”

Dit zou al langer spelen. Het AD weet: “Zo degradeerde Blind in een paar weken van eerste tot vierde linksback en vond een vertrouwensbreuk plaats. En als de spelers dat nog niet doorhadden, werd ze dat in Qatar wel duidelijk. Navraag bij internationals leert dat de Ajacieden een appje met succeswensen ontvingen van Schreuder. Op één speler na: Blind. Daar werd in de groep met verbazing naar gekeken.”

Ajax landskampioen?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Een gigantische miskleun van Ajax?

  • Ja
  • Nee
2300+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie