Driessen valt KNVB aan: “Slappe knieën”

Foto: Driessen valt KNVB aan: “Slappe knieën”

Valentijn Driessen is niet te spreken over de handelswijze van de KNVB. De chef voetbal van De Telegraaf is van mening dat de directie van de voetbalbond is bezweken voor het ‘dictatoriale gezag van FIFA-opperbobo Gianni Infantino’.

Oranje-aanvoerder Virgil van Dijk zou tegen Senegal de speciale OneLove-band dragen, maar maandag ging er een streep door dat plan. De reden? De FIFA dreigde met een gele kaart voor de centrale verdediger. “Zonder de OneLove-band om de bovenarm van captain Virgil van Dijk won het Nederlands elftal met 2-0. Zo werd tenminste één overwinning geboekt onder de vlag van de KNVB op de openingsdag van Oranje’s WK”, zo schrijft Driessen.

De in Qatar aanwezige journalist vervolgt: “Niet toevallig op het voetbalveld, want al eerder lieten de bestuurders van de bond met directeur Marianne van Leeuwen als hoofdverantwoordelijke slappe knieën zien. In de affaire met de vrouweninterland tegen Wit-Rusland en de afgeblazen OneLove-actie in het laatste competitieweekeinde voor de start van het WK.”

Geen principes

Driessen: “Net zo snel als dat de KNVB de OneLove-aanvoerdersband alweer heeft opgeborgen in de koffer, nadat FIFA-president Infantino eenmaal flink blafte naar directeur Van Leeuwen. Zou Van Dijk de band dragen, dan zou hij een gele kaart krijgen. Het sportieve aspect woog zwaarder dan de principes van de KNVB, die nog zo stoer werden gepredikt in Qatar.”

“In plaats van zich zo eenvoudig gewonnen te geven, had de KNVB met een list kunnen komen om toch aandacht te vragen voor de actie met de aanvoerdersband. Nu zat directeur Van Leeuwen met een OneLove-speldje op de revers van haar KNVB-colbert op het ereterras. Daarmee miste Van Leeuwen een kans voor open doel”, aldus Driessen.

Nederland wereldkampioen?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Heeft hij gelijk?

  • Ja
  • Nee
101+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie