Driessen reageert op ‘WK-schandaal’ in Oranje-groep

Foto: Driessen reageert op ‘WK-schandaal’ in Oranje-groep

Onderzoeker Amjad Taha heeft donderdagavond een bom gedropt door Qatar te beschuldigen van het omkopen van internationals van Ecuador. Enkele uren later klinkt er flinke scepsis over die beweringen.

Taha onthulde via Twitter dat er acht internationals van Ecuador zijn omgekocht om met 1-0 te verliezen van Qatar. Daarvoor zou zo’n 7,5 miljoen dollar zijn geboden. De onderzoeker claimde dit nieuws bevestigd te hebben gekregen, maar verschillende media zetten grote vraagtekens bij dat nieuws.

Speel gratis mee met het €100.000 SoccerNews WK-spel!

Valentijn Driessen wijst erop dat de onderzoeker geen enkel bewijs leverde voor zijn onthullingen. “Bovendien zijn Bahrein en Qatar niet de grootste vrienden”, vertelde de journalist van De Telegraaf in Vandaag Inside. Dat zou ook te maken hebben met de onrust tussen beide landen, gerelateerd aan de strijd tussen het Palestijnse Hamas en Libanese Hezbollah.

Driessen: “Dus het is misschien wel vuilspuiterij vanuit Bahrein, dat is natuurlijk geen toeval. Er is nog niets bewezen, maar we gaan het zien.” Ook vanuit Qatar zet men grote vraagtekens bij dit verhaal. Journalist Marc Owen Jones wijst erop dat men al langer probeert om de WK-gastheer zwart te maken.

Wint Qatar met 1-0 van Ecuador?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

20+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie