Driessen hekelt ‘bekerschandaal’ Advocaat

Foto: Driessen hekelt ‘bekerschandaal’ Advocaat

Valentijn Driessen is absoluut niet te spreken over de actie van ADO Den Haag-trainer Dick Advocaat, die donderdag er voor koos om een B-ploeg op te stellen tegen PSV. ADO beleefde een kansloze avond en werd met een 3-1 nederlaag uit het bekertoernooi geknikkerd. Volgens Driessen liet Advocaat daarmee een unieke kans liggen.

Met het oog op de topper tegen Heracles Almelo, die aanstaande maandag op het programma staat, hield Advocaat veel basisspelers aan de kant tegen PSV. De ervaren oefenmeester hoopt namelijk de derde periodetitel te kunnen pakken in de Keuken Kampioen Divisie.

Onbegrijpelijke actie

Driessen noemt de zet van Advocaat in zijn column in De Telegraaf onbegrijpelijk. “Met het bij voorbaat hijsen van de witte vlag onthield Advocaat enkele spelers een mooie stimulerende ervaring tegen een topclub, terwijl het voor de wedstrijd tegen Heracles Almelo geen enkele garantie biedt. Fitte profs willen juist spelen. Ze kijken uit naar een ritme van drie wedstrijden per week, want het betekent dat je in diverse competities actief bent en vaak succesvol als het inmiddels maart is.”

Daarnaast noemt de voetbaljournalist de actie van Advocaat en ook die van Ajax-trainer John Heitinga, die eveneens veel basisspelers spaarde tegen De Graafschap, een minachting naar de supporters. “De fans kopen dure kaartjes terwijl de clubs als amusementsindustrie gewoon weigeren te leveren. Hoeveel minachting kun je tonen voor je financiers? Kom daar eens om in de theatersector. Dat Theo Maassen even de accu moet opladen na twintig optredens en Jan Beuving stuurt.”

Unieke kans voor ADO

Volgens Driessen had Advocaat ADO juist een enorme dienst kunnen bewijzen. “ADO Den Haag liet in Brabant een unieke kans liggen om de halve finale van de KNVB-beker te halen. Terwijl op de achtergrond – met een gunstige loting tegen Spakenburg thuis – de nationale bekerfinale lonkte. Of anders tegen Feyenoord of Ajax in de halve finale de clubkas flink gespekt kon worden.” Geen overbodige luxe stelt Driessen. “Na kwijtschelding van schulden ter hoogte van 5,8 miljoen euro vorig seizoen boekte ADO Den Haag een winst van 1,2 miljoen euro. Dit seizoen stevent de Haagse Eerstedivisionist af op een verlies van 8,2 (!) miljoen euro. Dat ADO Den Haag niet kopje onder gaat, is vanwege een garantstelling van 8 miljoen euro door eigenaar Bolt.”

Is de kritiek op Advocaat terecht?

  • Ja, had gewoon met zijn sterkste opstelling moeten spelen?
  • Nee, de keuze van Advocaat was begrijpelijk
818+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie