‘Driessen haalt Pythagoras achtige tactiek van Koeman onderuit’

Foto: ‘Driessen haalt Pythagoras achtige tactiek van Koeman onderuit’

Valentijn Driessen is niet te spreken van de tactieken en uitspraken van bondscoach Ronald Koeman. De verslaggever van De Telegraaf vindt dat Koeman op te proppen kwam zetten met een opstelling waar Pythagoras trots op zou zijn.

Spel Oranje onderuitgehaald door Driessen

In een stuk haalt Driessen Koeman en de rest van Oranje onderuit. “Oranje liep de eerste helft totaal verdwaald, zelfs verdwaasd rond in de Johan Cruijff ArenA“, schrijft Driessen. Eigenlijk was er volgens hem weinig tot niks goeds aan het optreden van Nederland, hij gaat vrolijk verder met kritiek op het spel van Oranje. “De grote Xavi Simons als degene die de kroon spande toen hij de bal achterin kwam ophalen van de voeten van Champions League-winnaars Van Dijk en Aké. Het Nederlands elftal ontsnapte aan een achterstand omdat doelman Mark Flekken bij de les was toen de 171 centimeter kleine Frimpong kansloos was bij een kopduel.” Driessen bekijkt het duidelijk niet van de positieve kant.

De laatste jaren waren de prestaties van het Nederlands elftal regelmatig ondermaats en flitsend spel is al een tijdje niet laten zien. Dit Oranje lijkt zich te typeren in fases. Soms is elke bal raak, waardoor een wedstrijd wordt gewonnen, maar soms is het spel minder. Driessen weet dit op een scherpe toon duidelijk te krijgen. “Terwijl Koeman vindt dat zijn ploeg met twee systemen goed voor de dag kan komen op het EK in Duitsland tegen Frankrijk, Oostenrijk en Polen of Wales, moet hij blij zijn als de ploeg één systeem onder de knie krijgt. In ieder geval doet de voorstelling tegen Schotland het ergste vrezen voor Oranje in Duitsland. Niet alleen zal het pijn aan de ogen doen, ook een roemloze aftocht ligt dan in het verschiet met maximaal een kwartfinaleplaats. Enig excuus, Koeman miste tegen Schotland een enkele basisspeler, maar ook Frenkie de Jong is geen Pythagoras.”

Heeft Driessen gelijk?

  • Ja, hij slaat de spijker op de kop
  • Nee, hij komt nogal zuur over
131+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie