Driessen fileert drie Ajax-spelers in het bijzonder

Foto: Driessen fileert drie Ajax-spelers in het bijzonder

Valentijn Driessen heeft zich vandaag bijzonder kritisch uitgelaten over het reilen en zeilen bij Ajax, dat gisteren met 1-6 verloor van SSC Napoli. Er wordt gewezen naar meerdere spelers, maar ook naar trainer Alfred Schreuder én naar de rest van de technische staf/directie.

Drie routineirs krijgen er extra van langs in De Telegraaf vandaag: “Het ergste is dat opnieuw aanvoerder Dusan Tadic – hij liet zich in de 74e minuut zelfs met rood wegsturen – en routinier Daley Blind niet thuisgaven. Samen met doelman Remko Pasveer, die geen fatsoenlijke bal pakte. Tadic en Blind stonden met hun komst medio 2018 aan het begin van een bloeiperiode, maar hun tijd is geweest. In de Eredivisie gaat het allemaal nog wel, maar op het podium van de Champions League zijn ze te roestig.”

Driessen vervolgt: “Dat Ajax al een tijdje zichzelf niet is, laten de uitslagen van de laatste tijd zien. Maar om dan zo snoeihard door de ondergrens heen te zakken als het even niet loopt en als een kip zonder kop rond te rennen, is wel heel treurig. Het stemt tot diep nadenken. Over alle gemaakte keuzes bij Ajax afgelopen zomer. (…) En waarom gaven ze Schreuder toestemming een Duitse assistent (Matthias Kaltenbach) aan te stellen? Iemand die totaal onbekend is met topvoetbal en niets van het Ajax-DNA in zich heeft.”

‘Dan gaan er koppen rollen’

“Om in twee maanden een rijtje topspelers op te vangen, is schier onmogelijk. Maar dat betekent niet dat de crisis aan Ajax voorbij zal trekken. De ommekeer zal snel moeten volgen, want anders wordt het een heel lang en dramatisch seizoen voor de Amsterdammers. Eentje waarin het niet uitgesloten is dat er koppen gaan rollen”, vreest Driessen tot slot.

TIP: Ajax landskampioen? Win 1,60 keer je inleg via Unibet!

Ook Pasveer was dramatisch gisteren

  • Eens
  • Oneens
622+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie