‘Dortmund wil speler Bayern München verleiden tot overstap’

Foto: ‘Dortmund wil speler Bayern München verleiden tot overstap’

Jude Bellingham is deze zomer vertrokken bij Borussia Dortmund. Hierdoor moet de club een gapend gat op het middenveld op vullen. Marcel Sabitzer zou de speler moeten worden die de positie van Bellingham over gaat nemen. De Oostenrijker werd afgelopen seizoen gehuurd door Manchester United en speelde hier een aantal uitstekende wedstrijden tot hij geblesseerd raakte. Bayern München zou 15 miljoen verlangen van Dortmund voor de middenvelder.

Pikante overstap

Volgens BILD zou Dortmund dus interesse hebben in de verdienste van de Oostenrijkse international. Op aandringen van Julian Nagelsmann werd de middenvelder in 2021 overgenomen van RB Leipzig. Door de sterke concurrentie bij Bayern München kwam Sabitzer nauwelijks aan spelen toe, waardoor hij het laatste half jaar aan United werd verhuurd. Onder Erik ten Hag liet de middenvelder zien dat hij een alleskunner is op het middenveld. Hij schuwt het defensieve werk niet en kan ook hoger op het veld zijn kwaliteiten kwijt.

Bayern München zal al contact hebben gehad met Dortmund en Sabitzer moet minimaal 15 miljoen gaan kosten. Dortmund heeft natuurlijk veel geld ontvangen voor Bellingham, maar de vraag is of ze een deel daarvan uit willen geven aan de Oostenrijkse alleskunner.

Van Lewandowski tot Hummels

De overstap van Bayern München naar Dortmund ligt natuurlijk gevoelig in Duitsland. Toch zal Sabitzer niet de eerste speler zijn die van Beieren naar het Ruhrgebied vertrekt. Vorig seizoen vertrok Niklas Süle nog naar BVB. Mats Hummels, Mario Götze en natuurlijk Robert Lewandowski gingen recentelijk al voor. Götze en Hummels maakte zelfs twee keer overstap tussen de clubs.

Sabitzer is een uitstekende vervanger voor Bellingham

  • Ja, hij kan belangrijk worden bij Dortmund
  • Nee, hij kan de schoenen van Bellingham niet vullen
186+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie