Donnarumma blokkeert emoties tijdens bijzonder treffen

Foto: Donnarumma blokkeert emoties tijdens bijzonder treffen

Gianluigi Donnarumma wacht een bijzondere Champions League-ontmoeting met Paris Saint-Germain tegen AC Milan. De Italiaanse sluitpost treft de club waar het allemaal begon voor hem. Hij probeert echter de emoties de baas te zijn woensdagavond.

Italiaanse keeper stuit op jeugdliefde Milan

“Het is een geweldige wedstrijd voor me, het wordt speciaal om tegen Milan te spelen”, aldus Donnarumma op de vooruitblikkende persconferentie dinsdag. “Maar ik moet mijn emoties terzijde schuiven en me op de wedstrijd richten. Ik heb er acht jaar gespeeld en daar zal ik eeuwig dankbaar voor zijn.”

Donnarumma beseft zich dat de wedstrijd tegen de nummer twee van de Serie A pittig zal worden. “Het wordt een belangrijke en moeilijke wedstrijd. Ik weet hoe Stefano Pioli (trainer van Milan, red.) zich voorbereidt en we moeten voorzichtig zijn. We hebben ons zelf ook goed voorbereid, in alle facetten.”

Persona non grata bij tifosi

De harde kern van Milan zit echter niet bepaald op Donnarumma te wachten. Ze noemen de 24-jarige keeper een verrader, zelfs bij de Italiaanse ploeg werd hij in Milaan uitgefloten. “Dat vind ik jammer, ja, want ik heb altijd alles gegeven voor Milan. Maar daar moet ik nu niet aan denken.”

PSG wil zich revancheren voor de beschamende 4-1 nederlaag in de vorig speelronde van de groepsfase. Doordat het tijdens de eerste wedstrijd Borussia Dortmund wél versloeg staan de Fransen nog twee in de poule. Milan, de ploeg van Tijjani Reijnders, heeft een puntje minder door twee remises.

Zie je PSG winnen van Milan?

  • Ja
  • Nee
57+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie