Dit is waarom Santiago Giménez weer scoort voor Feyenoord

Foto: Dit is waarom Santiago Giménez weer scoort voor Feyenoord

Arno Vermeulen denkt te weten waarom Santiago Giménez weer begint te scoren voor Feyenoord. Bij Studio Voetbal komt de voetbalverslaggever met een opvallende theorie. Volgens Vermeulen heeft te maken dat de vriendin van de topschutter weer in Nederland is.

Studio Voetbal-gasten kritisch op Feyenoord-spits Giménez

De eerste seizoenshelft was de aanvaller uitstekend op dreef met achttien doelpunten, maar na de winterstop wil het nog niet zo vlotten met de Mexicaan. Zondag tegen PSV was Giménez eindelijk weer eens trefzeker in competitieverband. De laatste Eredivisie-goal dateerde alweer van 14 januari.

Ibrahim Afellay vertelt aan tafel bij Studio Voetbal dat het belangrijk is voor Feyenoord dat de spits weer gaat scoren. “Op het moment dat hij niet scoort, is ook zijn aandeel in het veld wel heel minimaal. Als je dat afzet tegen Brian Brobbey en Luuk de Jong, dat is wel echt een wereld van verschil. Brobbey scoorde niet aan het begin van het seizoen, maar hij speelde wel geweldig. Die kun je inspelen, die houdt de bal vast en bovendien laat hij anderen beter spelen. Hetzelfde geldt voor De Jong, maar bij hem (Giménez, red.) is zijn spelaandeel heel gering.”

Giménez te veel afwezig bij Feyenoord

Pierre van Hooijdonk kan zich in die woorden vinden. “Hij krijgt natuurlijk ook wel veel lange ballen die hij moet verwerken, alleen daar doet hij zich er vaak veel te makkelijk vanaf. Ik vind dat hij daar veel meer kan doen voor het elftal. Een moeilijke lange bal mag je ook wel eens gewoon even bij je houden, dan geef je het elftal weer lucht.” Volgens de oud-spits mag Giménez wat meer laten zien. “Ik vind dat hij er veel te makkelijk mee omgaat, voor een spits van zijn niveau. Natuurlijk zijn de vleugelspelers bij Feyenoord ook niet ideaal voor hem, op Minteh kan hij namelijk gewoon totaal niet rekenen.”

Volgens Vermeulen gaat Giménez juist de komende weken weer scoren voor Feyenoord. “Zijn vriendin is weer terug in Nederland. Vanaf dat hij geen goal meer maakte is ze weg.” Dat leidt tot cynisme bij Afellay. “Is ze een half jaar weggeweest dan?”

Verwacht jij dat Giménez de komende weken weer veel gaat scoren?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
265+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie