“Dit is het allerbeste nationale team dat IJsland ooit heeft gehad”

Soccernews

Voormalig Feyenoord-speler Petur Petursson verwacht maandag een lastige avond voor Nederland als het aantreedt tegen IJsland. De 55-jarige Petursson, die van 1978 tot 1981 en in het seizoen 1984/1985 voor Feyenoord speelde, denkt dat IJsland op een niveau is dat het zich binnen afzienbare tijd voor een groot toernooi kan plaatsen.

“We komen steeds dichter bij een groot toernooi. Zes jaar geleden heeft onze onder 21 al het EK gehaald. Dat waren dezelfde spelers als de jongens die het nu zo goed doen in de hoofdmacht. Natuurlijk hebben wij geen Robben en Van Persie in onze ploeg, maar dit IJsland gaat het Nederland heel moeilijk maken en is in staat om van Oranje te winnen”, aldus Petursson.

Dit jaar was IJsland, momenteel koploper in Groep A na overwinningen op Turkije (3-0) en Letland (0-3), al dichtbij plaatsing voor het WK in Brazilië. Het plaatste zich voor de play-offs, maar daarin was Kroatië te sterk. Arnor Gudjohnsen, de vader van voormalig PSV’er Eidur Gudjohnsen (foto), kon zich vinden in de woorden van Petursson.

“Dit is gewoon het allerbeste nationale team dat IJsland ooit heeft gehad. Onderdelen als fysieke kracht, mentaliteit en teamspirit zijn altijd al goed geweest bij IJsland, maar deze ploeg heeft ook veel technisch goede spelers. Dit is de meest complete ploeg ooit. Onze wedstrijd tegen Turkije was echt heel overtuigend. Het was een verdiende 3-0 overwinning”, aldus Gudjohnsen, zelf oud-speler van onder meer Girondins de Bordeaux en Anderlecht.

Denk jij dat IJsland zich plaatst voor het EK?

  • Ja
  • Nee
33+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie