‘Dit is dé reden dat Ajax Peter Bosz niet heeft aangesteld’

Foto: ‘Dit is dé reden dat Ajax Peter Bosz niet heeft aangesteld’

John Heitinga maakt het seizoen af bij Ajax. Dat maakten de Amsterdammers donderdag officieel bekend, waarbij de ervaren Dwight Lodeweges als zijn assistent gaat functioneren. Een goede keuze stelt ESPN-analist Marciano Vink, die ook uitlegt waarom Ajax niet in zee is gegaan met Peter Bosz.

Bij het ESPN-programma Voetbalpraat laat Vink weten het een uitstekende keuze te vinden om Heitinga aan te stellen. “Omdat hij de club heel goed kent.” Daarnaast denkt Vink dat Heitinga ook bepaalde keuzes durft te doen, die voormalig trainer Alfred Schreuder juist uit de weg ging. “Bijvoorbeeld een Bassey ernaast zetten, die een aankoop van Schreuder was en veel geld gekost heeft. Die moet je ook de tijd geven om te wennen en zich te laten zien, maar dat ging gewoon niet goed genoeg. Daardoor heb je ook heel veel wedstrijden gehad dat je in de opbouw tekort kwam.”

Daarbij wijst Kees Kwakman naar een andere aankoop, die volgens hem ook niet meer op veel speeltijd hoeft te gaan rekenen. “Wat je misschien wel zal gaan krijgen dat niet meer Sánchez, maar eerder Regeer een kans zal krijgen. En dat is, denk ik, alleen maar goed. Omdat hij van Jong Ajax komt en omdat hij hem misschien ook gewoon beter vindt.”

Vink vindt het een logische keuze dat Ajax bij Heitinga is uitgekomen en denkt zelfs al aan een langer verblijf als de prestaties het komende half jaar goed zijn. “Dan is er toch ook niet heel veel noodzaak voor Ajax om daar een nieuwe coach neer te zetten?”

Peter Bosz niet geschikt

Naast Heitinga werd veelal Peter Bosz genoemd als mogelijke opvolger van Schreuder, maar de oefenmeester zou naar verluidt niet eens benaderd zijn. Vink kan die keuze wel begrijpen. “Met deze groep, deze achterhoede en het type spel dat Bosz wil spelen, denk ik dat nu instappen voor Bosz misschien net even te lastig is.”

Volgens de voetbalanalist heeft Ajax momenteel niet de kwaliteiten om het spel van Bosz te spelen. “Ik ben bang dat het achterin, en op het middenveld als Álvarez daar weer gaat spelen, toch te broos is.” Daarnaast denkt Vink dat Ajax nu behoefte heeft aan stabiliteit waarbij hij wijst op de wisselende resultaten die Bosz vaak haalt met zijn ploegen. “En dat is iets wat deze groep denk ik niet nodig heeft. Deze groep moet rust en duidelijkheid hebben, want die hebben ze denk ik de afgelopen tijd onder Schreuder gewoon niet gehad. Ik denk dat Heitinga op dit moment wel die rust kan brengen en ik hoop voor hem dat dat goed gaat.”

Eindigt Cambuur tegen Ajax in 1-4?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Wie zou jij aanstellen als coach van Ajax?

  • Heitinga
  • Bosz
2600+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie