Dessers spreekt zich uit over Klassieker-moment

Foto: Dessers spreekt zich uit over Klassieker-moment

Cyriel Dessers verprutste in de beladen clash tussen Ajax en Feyenoord (3-2) een gouden kans. De spits koos voor eigen succes, waar hij Jens Toornstra bij een 1-2 stand vrij voor doelman André Onana had kunnen zetten.

“Daar heb ik een duidelijke uitleg voor”, vertelt de huurling van Racing Genk aan RTV Rijnmond. “Op het moment dat je in een dribbel zit en in duel bent met twee verdedigers dan is die laatste toets een beetje weg van de goal. Dus mijn gezichtsveld is er niet, ik kan niet zien dat Jens daar staat.”

“Dan kan je zeggen: hij had hem blind moeten geven. Maar ik geef niet zo graag ballen blind, zeker niet als ik niet weet wat de situatie is”, aldus Dessers. “Ik schiet hem graag zelf en ik denk dat ik hem ook goed schiet. Hij gaat echt rakelings langs de paal. Dus met die commentaren en kritieken… Ik kan er wel naar kijken hoor, maar ik kon Jens echt niet zien.”

Andersom in benefietduel

In de benefietwedstrijd tegen RKC Waalwijk (3-3) koos Dessers juist voor een pass waar eigen succes verstandiger leek. “Ik twijfelde een klein beetje en probeerde hem af te leggen. Achteraf gezien had ik gewoon mijn spitseninstinct moeten laten spreken en hem erin moeten schieten. Ik ben blij dat dit gebeurt in een oefenwedstrijd want nu weet ik ook dat ik hem de volgende keer in de competitie gewoon zelf moet schieten. En dan binnen schieten vooral.”

Wint Feyenoord van Willem II? De odd is 1.14!

Begrijp je zijn uitleg?

  • Ja, daar zit wat in
  • Nee, hij had gewoon moeten passen
168+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie