Derksen fileert ‘totaal ongeschikte’ Van Halst

Foto: Derksen fileert ‘totaal ongeschikte’ Van Halst

Johan Derksen begrijpt helemaal niets van de keuze van Ajax om Jan van Halst voor te dragen als nieuw lid van de raad van commissarissen. Volgens het gezicht van Vandaag Inside is Van Halst ‘totaal ongeschikt’ voor die functie.

Derksen haalt uit

Aan tafel bij Vandaag Inside vertelt Derksen dat hij Van Halst ook al zag mislukken bij FC Twente. “Jan van Halst heeft veel functies gehad bij FC Twente, maar hij heeft er niet één goed ingevuld. Hij is het niveau van een reclamebordverkoper van de plaatselijke warme bakker nooit ontgroeid. Het is ook een demagoog die precies zegt wat de goegemeente om hem heen wil horen.”

Volgens Derksen slaat Ajax helemaal de plank mis met de aanstelling van Van Halst. “Als hij nou ergens totaal ongeschikt voor is, dan is dat wel om plaats te nemen in de raad van commissarissen van Ajax. Wat Ajax doet, hebben ze eerst met de technische staf gedaan. Middelmaat binnenhalen. Meelullers, mooipraters, zoals Jan van Halst. Die heeft tot nu toe in zijn carrière bewezen dat hij helemaal niks kan. Onbegrijpelijk.”

Derksen kraakt Eringa

Het is niet de enige beslissing van Ajax waarbij Derksen vraagtekens zet, want ook de aanstelling van Pier Eringa als voorzitter van de raad van commissarissen begrijpt de voetbalanalist niet. “En Michael van Praag vertelt in een stuk in De Telegraaf dat nu alles in orde komt, want Eringa is geweldig omdat hij een provinciaal ziekenhuis heeft geleid. Dan denk ik: waarom is die man de grote redding van Ajax? Hij weet niks van voetbal. Het eerste wat hij doet is Jan van Halst binnenhalen. Nou, dan kan Pier Eringa mij eerlijk gezegd gestolen worden.”

Volgens Derksen zit er een gedachtegang achter de uitspraken van Van Praag. “Of hij heeft hem binnengehaald, of het is een vriendje van hem. Het was zo doorzichtig. Eringa heeft zich nooit laten zien in de voetballerij. Ik weet niet of Ajax er wat aan heeft. Aan Jan van Halst hebben ze in elk geval niks.”

Heeft Ajax een goede zet gedaan met de aanstelling van Van Halst?

  • Ja, dat vind ik wel
  • Nee, dat vind ik niet
187+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie