Derksen fileert AZ-dissonant en maakt PSV-vergelijking

Foto: Derksen fileert AZ-dissonant en maakt PSV-vergelijking

Johan Derksen heeft zich mateloos geïrriteerd aan het gedrag van Riechedly Bazoer tijdens de topper tussen AZ en PSV. De voetbalanalist is van mening dat Bazoer zijn teamgenoot Hoby Verhulst met armgebaren ‘voor lul’ heeft gezet. Derksen stelt bij Vandaag Inside dat hij Bazoer meteen had gewisseld.

Derksen irriteert zich aan verontwaardigde Bazoer

AZ kende een rampzalige avond tegen PSV en keek na dik een kwartier spelen al tegen een 0-3 achterstand aan. Bazoer wilde daarna dat zijn doelman bij een verdedigende actie uit zou komen, maar Verhulst twijfelde. Bazoer besloot om vervolgens zelf de bal over de zijlijn te schieten, waarna hij zijn frustraties botvierde op de AZ-doelman.

“Ik heb me geërgerd aan Bazoer”, vertelt Derksen aan tafel bij het praatprogramma. “Die kan lekker voetballen, met die kousjes naar beneden, als hij de bal heeft. Maar hij moet daar die achterhoede dirigeren. Nou, het was één grote chaos. Hij wint geen duel, alleen als hij de bal krijgt doet-ie wel wat leuks.” En dan gaat hij verdorie die keeper, die al niet overloopt van zelfvertrouwen, met een denigrerend gebaar even voor lul zetten…”, vervolgde Derksen zuchtend. “Als ik de trainer was geweest, had ik hem meteen gewisseld. Dat moet je nooit pikken, dat hij een medespeler kleineert voor het oog van het publiek.”

Veerman gekraakt

René van der Gijp begreep de actie van Bazoer niet zo goed. “Hij wil dat de keeper komt, maar waarom? Hij kan zelf toch ook nog van alles met die bal doen?” Daarmee is Derksen het eens, die Bazoer vergelijkt met Joey Veerman van PSV. “Veerman is voor een trainer altijd een moeilijke speler. Als er hoog druk gezet moet worden, doordekken, je kent dat gelul wel, dan is Veerman de eerste die niet meedoet. Dan word je dus weggetikt.” Derksen is dan ook niet onder de indruk van Veerman. “Die andere twee op het middenveld bij PSV (Ismael Saibari en Guus Til, red.) hebben het loopvermogen om dat wel te doen. De eerste die gewisseld wordt, is Veerman. Als hij de bal heeft doet-ie altijd wat goeds, maar je moet op topniveau meer hebben.”

Zijn Bazoer en Veerman wel goed genoeg voor AZ en PSV?

  • Ja, dat vind ik wel
  • Nee, beiden niet
  • Bazoer wel voor AZ, Veerman niet voor PSV
  • Veerman wel voor PSV, Bazoer niet voor AZ
380+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie