De opstellingen bij Fortuna Sittard en Go Ahead Eagles

Foto: De opstellingen bij Fortuna Sittard en Go Ahead Eagles

De derde Eredivisie-wedstrijd van de zaterdagavond gaat tussen Fortuna Sittard tegen Go Ahead Eagles en wordt gespeeld in het Fortuna Sittard Stadion. Het belooft een spannende partij te worden, omdat beide ploegen na veertien speelrondes vijftien punten hebben verzameld. De Eagles hebben een beter doelsaldo en staan daarom elfde, waar de Limburgers het moeten doen met de twaalfde stek.

Go Ahead-trainer René Hake blikte gisteren vooruit op de wedstrijd van vanavond: “Fortuna Sittard beschikt over heel goede aanvallers met Burak Yilmaz, Paul Gladon, Iñigo Córdoba  en Tijjani Noslin. Alle vier zijn ze levensgevaarlijk als ze te veel ruimte krijgen. Daarnaast moeten we waken voor hun aanvallende backs en hebben ze een goede keeper, die tijdens de eerste helft van het seizoen aardig zijn mannetje stond en veel reddingen heeft verricht. Fortuna Sittard is dan ook een ploeg die we zeker niet mogen onderschatten, al geldt dat eigenlijk voor elke tegenstander.”

Philippe Rommens is niet van de partij aan de kant van de Eagles, maar verder beschikt de coach over een fitte selectie: “Wel heeft de griepgolf van de voorbije periode ook een aantal van onze spelers een knauw gegeven. Sommigen hebben daardoor fysiek toch wat moeten inleveren, wat ook te merken was aan het aantal minuten dat ze aankonden tijdens trainingen en oefenwedstrijden. Met uitzondering van Philippe is iedereen tegen Fortuna Sittard beschikbaar, al wil dat niet zeggen dat ook iedereen volledig topfit is.”

Buitink op de bank

Bij Fortuna zit aanwinst Thomas Buitink op de bank. De aanvaller wordt tot het einde van het seizoen gehuurd door de Limburgers en technisch manager Sjoerd Ars liet daarover weten: “Het is mooi dat we ondanks interesse vanuit andere clubs Thomas naar Sittard weten te halen. Thomas beschikt over de kwaliteit om op het juiste moment in en rond de zestien te komen, hij gaat ons aanvallend van een impuls voorzien. En ondanks zijn jonge leeftijd heeft hij toch al bijna honderd Eredivisie-wedstrijden gespeeld.”

Fortuna Sittard
Go Ahead Eagles
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 7 januari 2023 19:55.

Wat denk jij?

  • Fortuna wint
  • Go Ahead wint
  • Dit wordt gelijk
12+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie