De Ligt stelt Ajax-aanhang gerust: “Het komt goed”

Foto: De Ligt stelt Ajax-aanhang gerust: “Het komt goed”

Matthijs de Ligt heeft alle vertrouwen in een ommekeer van Ajax. De centrale verdediger van Bayern München ziet de Amsterdammers dit seizoen worstelen, maar maakt zich niet ongerust.

Ajax is afgezakt naar de tweede positie op de ranglijst en vloog roemloos uit de Champions League. In gesprek met De Telegraaf spreekt de Oranje-international zijn vertrouwen uit. Hoe hij naar dit Ajax kijkt? “Zoals elke fan. Ik heb er vertrouwen in dat ze het om gaan draaien. Het seizoen is nog lang, dus dat komt goed.”

Speel gratis mee met het €100.000 SoccerNews WK-spel!

WK niet in gevaar

De Ligt ontbrak de afgelopen periode door een lichte knieblessure, maar zijn WK is niet in gevaar. “Ik voel me fit nadat ik er een weekje uit ben geweest. Ik heb dertig minuten kunnen spelen. Ik ben topfit en fris. Natuurlijk heb ik zin in het WK. Het is een jongensdroom die uitkomt. Die droom gaat nu werkelijkheid worden.”

De Ligt komt ook aan het woord over zijn Cruyff Court in Abcoude. “Ik heb vroeger vaak op dit soort veldjes gespeeld. Als je dan je eigen Cruyff Court hebt, is dat fantastisch. Het is het veld waar ik vroeger altijd voetbalde. Er komen wel herinneringen naar boven en ook wel nostalgie. Hoe mooi mijn leven nu ook is: die tijd was toch wel het mooiste. Dat je lekker onbezorgd kon voetballen met je vriendjes.”

Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 5 december 2022 22:45.

Deel je het vertrouwen van De Ligt in Ajax?

  • Ja
  • Nee
380+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie